Connect with us

OLYMPICS

Παραιτήθηκε ο… τραπεζίτης της ΔΟΕ

Published

on

Είναι ο άνθρωπος που γέμιζε τα ταμεία της ΔΟΕ, αυτός που έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους χορηγούς και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Ο Ρίτσαρντ Κάριον ήταν το πιο δυνατό “χαρτί” του Ζακ Ρογκ, όμως δε θα συνεχίσει την ίδια αποστολή και με το νέο καθεστώς.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Πορτορικάνος τραπεζίτης ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση του από την επιτροπή των οικονομικών, κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά την ήττα του από τον Τόμας Μπαχ στην ψηφοφορία για τη διαδοχή του Ρογκ στην προεδρία της ΔΟΕ. Στην αναμέτρηση της 10ης Σεπτεμβρίου, ο Κάριον πίστευε, λόγω του έργου που είχε παρουσιάσει πως θα είναι ο νικητής. Όμως ο Μπαχ έχοντας και την υποστήριξη του σεΐχη Αχμέντ Αλ Φαχάντ Αλ Σαμπάχ, συγκέντρωσε 49 ψήφους, έναντι 29 του Πορτορικάνου.
Ο Γερμανός πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, έχοντας λάβει γνώση των προθέσεων του Κάριον καθώς υπήρξε διάσταση απόψεων όσον αφορά στα σχέδια της ΔΟΕ, φρόντισε να βρει τον διάδοχο. Ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία, Σερ Μιάνγκ Εντζί, θα αναλάβει υπεύθυνος των οικονομικών.
Να σημειωθεί πως επί Κάριον, τα τηλεοπτικά κυρίως έσοδα της ΔΟΕ παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 50% και μάλιστα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης. Άπαντες στη ΔΟΕ αναγνωριζουν το έργο του Πορτορικανού, ο ίδιος ωστόσο θεώρησε πως έπρεπε να αποχωρήσει για να αφήσει το νέο πρόεδρο να δημιουργήσει τη δική του ομάδα. Ο Κάριον θα παραμείνει μέλος της ΔΟΕ και θα συνεχίσει την τραπεζική του καριέρα, ως στέλεχος στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/