Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Παραμένει στον αέρα

Published

on

Η συνάντηση κορυφής στην Ερέτρια μεταξύ της Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλεϊ (ΟΔΒΕ) και της Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) δεν έδωσε λύση στο αδιέξοδο (που αφορά τις αμοιβές των διαιτητών) και αυτή τη στιγμή η έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της Volleyleague παραμένει στον αέρα.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Μόνο που το αν θα βρεθεί λύση ή όχι θα το μάθουμε πολύ γρήγορα καθώς είτε σήμερα αργά το βράδυ είτε νωρίς αύριο το πρωί θα ξεκαθαρίσει οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στο περιθώριο του ετήσιου σεμιναρίου των διαιτητών της βόλεϊ λιγκ (κατά τη διάρκεια του οποίου οι διαιτητές αρνήθηκαν την οποιαδήποτε συζήτηση επόι των οικονομικών παραπέμποντας στο συνδικαλιστικό τους όργανο) επιβεβαιώθηκε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό.

Από την πλευρά της ΕΣΑΠ ο Παντελής Ταρνατόρος τόνισε ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για να δοθούν τα χρήματα που δινόταν μέχρι πέρσι και γι’ αυτό το λόγο προτείνει μείωση 30%, ωστόσο η θέση της ΟΔΒΕ όπως είχε αποσαφηνιστεί από το βράδυ του Σαββάτου όταν έγινε σύσκεψη μεταξύ των διαιτητών ήταν ξεκάθαρη: Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία περαιτέρω μείωση.

Στη συζήτηση που ακολούθησε δεν προέκυψε ιδιαίτερη πρόοδο αν και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ άφησε ένα παράθυρο προκειμένου να μπορέσει να βελτιώσει την πρόταση του καθώς είναι πολύ κοντά στο να κλείσει χορηγία (μέρος της οποίας θα δοθεί για να καλυφθεί η διαφορά με τους διαιτητές).
«Εμείς εδώ είμαστε και περιμένουμε…», έλεγαν χθες το απόγευμα οι διαιτητές κι η αλήθεια είναι πλέον ότι η καυτή πατάτα είναι στα χέρια της ΕΣΑΠ, η οποία είτε θα κάνει πίσω (και θα ψάξει να βρει νέους πόρους εσόδων) είτε θα εμμείνεις στις θέσεις γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην έναρξη της σεζόν.

Αν πάντως μέχρι αύριο το πρωί η ΕΣΑΠ δεν επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση, τότε είτε η ΟΔΒΕ με επίσημη ανακοίνωση της θα ενημερώνει για την αποχή των διαιτητών από τις διοργανώσεις της Λίγκας είτε στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θα φτάσουν πακέτα με κωλύματα από τους αξιολογημένους διαιτητές της βόλεϊ λιγκ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/