Connect with us

OLYMPICS

«Πέταξε» στα ρεκόρ

Published

on

Αποστολή εξετελέσθη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς το εντυπωσιακό κατάλευκο περιστέρι που κατασκεύασαν οι 45.000 μαθητές από διάφορα σχολεία της χώρας στο πλαίσιο της «Ημέρας Ολυμπιακής Παιδείας», κατάφερε να μπει τελικά στο φημισμένο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέσω της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.)., που έλαβε χώρα στο Καλλιμάρμαρο για τέταρτη συνεχή χρονιά, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σκορπίζοντας χαρά στις χιλιάδες των μικρών μαθητών που έλαβαν μέρος. Τοποθετώντας σε άψογο σχεδιασμό, επάνω σε ένα ειδικό μπλε υπόστρωμα, τα χιλιάδες χάρτινα καραβάκια που κρατούσαν στα χέρια τους, οι περίπου 45.000 μαθητές από σχολεία ολόκληρης της χώρας έγραψαν ιστορία, δημιουργώντας το τεραστίων διαστάσεων κορεό! Μάλιστα το τελευταίο καραβάκι τοποθετήθηκε δια χειρός του Προέδρου της ΕΘΝ.Ο.Α,. κ. Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος συμμετείχε περιχαρής στην εκδήλωση. Η επίσημη πιστοποίηση του ρεκόρ έγινε από ειδικό κλιμάκιο των ρεκόρ Γκίνες, που ταξίδεψε στην Αθήνα αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
Την όμορφη και ιδιαίτερη αυτή ημέρα για το Ολυμπιακό κίνημα τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους, τοποθετώντας κι αυτοί το δικό τους καραβάκι, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κατσιαδάκης, η γενική γραμματέας αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, η πρώην υπουργός Φάνη Πετραλιά, μέλη της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών, αλλά και η πρέσβειρα καλής θέλησης της ΟΥΝΕΣΚΟ και πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα», κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελος, «Τα παιδιά αυτής της χώρας στέλνουν σήμερα ηχηρό μήνυμα με τις Ολυμπιακές αξίες. Αυτές τις αξίες που γεννήθηκαν στη χώρα μας κι εμείς με τη δημιουργία αυτού του τεράστιου περιστεριού μεταλαμπαδεύουμε σε όλο τον κόσμο. Η φιλία, η αλληλεγγύη και το ευ αγωνίζεσθαι είναι το μήνυμα των Ολυμπιακών αξιών και αυτό στέλνουμε σήμερα. Ευχαριστώ πολύ όλους για τη στήριξη στην ΕΘΝ.Ο.Α.».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/