Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πληρώσαμε την αστοχία

Published

on

Με 42% στα δίποντα και 5% στα τρίποντα, έχοντας για αντίπαλο τους Σέρβους, τελικό δεν πηγαίνεις. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων ηττήθηκε στον ημιτελικό του ευρωμπάσκετ 60-55 και πλέον περιμένει μία εκ των Κροατία, Τουρκία στο μικρό τελικό για να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Από την αρχή, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Στο 5′ το σκορ ήταν υπέρ της Εθνικής μας 7-5 με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 14-11 υπέρ της ελληνικής ομάδας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Σέρβοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι και με ένα σερί 12-0 στο 14:40 κατέφεραν να περάσουν μπροστά και να αποκτήσουν διαφορά εννέα πόντων (23-14). Η Εθνική απάντησε με δικό της σερί 14-5 για να κλείσει ισόπαλο το πρώτο ημίχρονο στο 28-28.
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε το δεύτερο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι και το 25′ όταν οι Σέρβοι άρχισαν σιγά σιγά να φτιάχνουν μια μικρή διαφορά για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 46-40.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα, αλλά δυστυχώς για την ελληνική, ο Ράντοβαν Τζόκοβιτς βρέθηκε σε καλή μέρα και με 21 πόντους οδήγησε τη Σερβία στη νίκη με 60-55 και τον αυριανό τελικό.

Ελλάδα Σταμάτης 22(1), Κόνιαρης 5, Χαραλαμπόπουλος 9, Μήτογλου 9, Παπαγιάννης 10, Τολιόπουλος, Κώττας, Μουράτος, Τσαλμπούρης.
Σερβία Πένο, Όστοϊτς 5, Τζόκοβιτς 21(2), Μαρίνκοβιτς 2, Σίμιτς, Ντόκοβιτς 13(1), Λαζάρεβιτς 16, Πάβλοβιτς, Ραντοβάνοβιτς 1, Βούτσετιτς 2.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/