Connect with us

STORY

Ποδηλατάδα στο Μπακού

Published

on

«Bike to Baku»! Αυτός είναι ο τίτλος της ιδιαίτερα εφευρετικής εκστρατείας προώθησης των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Μπακού τον Ιούνιο του 2015, με την επιλογή των Αζέρων διοργανωτών να λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του Ολυμπιακού φεστιβάλ ευρωπαϊκής νεότητας, που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στα ιερά χώματα της αρχαίας Ολυμπίας.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής για την επίλεκτη καμπάνια που θα αποτελέσει το όχημα ανάδειξης και διαφήμισης των αγώνων, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από επικοινωνιακά τρικ, που κεντρίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον για τη νέα και φιλόδοξη αυτή διοργάνωση, στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η εκστρατεία «Bike to Baku» επικράτησε ανάμεσα σε συνολικά 50 διαφορετικές προτάσεις, οι οποίες εκπονήθηκαν από νεαρούς αθλητές, με έπαθλο -τι άλλο;- προσκλήσεις για την εντυπωσιακή τελετή έναρξης της 12ης Ιουνίου 2015! Η νικήτρια ομάδα πρότεινε τη δημιουργία ενός πρωτότυπου ποδηλατικού μαραθωνίου στον οποίο θα συμμετάσχουν ομάδες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ποδηλατώντας από τα σύνορά τους μέχρι το Αζερμπαϊτζάν, για την προώθηση ενός φιλανθρωπικού σκοπού της επιλογής τους.
«Νιώθω μεγάλη τιμή για το γεγονός ότι το δικό μας πρότζεκτ, “Bike to Baku”, επελέγη ανάμεσα σε τόσες άλλες σπουδαίες ιδέες, και όπως είναι φυσικό είμαστε κατενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε στους ευρωπαϊκούς αγώνες», δήλωσε η Ουκρανή επταθλήτρια Νατάλια Ντομπρίνσκα, μέλος της τυχερής ομάδας και χρυσή Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008.

Η επιλογή της καλύτερης καμπάνιας συνέπεσε με την τελετή λήξης των εργασιών του φεστιβάλ ευρωπαϊκής νεότητας που διοργανώθηκε στην αρχαία Ολυμπία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, σε συνεργασία με την Ολυμπιακή επιτροπή του Αζερμπαϊτζάν και τη διοργανώτρια αρχή των ευρωπαϊκών αγώνων, περιλαμβάνοντας μία σειρά από ομιλίες και δραστηριότητες που προάγουν την ιστορία και τα ιδεώδη του Ολυμπιακού κινήματος. Μετά τη λήξη της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, εξήρε τις προσπάθειες των Αζέρων διοργανωτών, τονίζοντας: «Ήταν μεγάλη τιμή μας να φιλοξενήσουμε εδώ τόσο σημαντικές προσωπικότητες από τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού 2015 και εκτιμήσαμε τις ποιοτικές παρεμβάσεις τους σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Η ιδέα του διαγωνισμού για την εξεύρεση μίας καμπάνιας προώθησης των αγώνων ήταν ένας αληθινά ευφυής τρόπος ενεργοποίησης όλων των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/