Connect with us

OLYMPICS

Πόλεμος για το σήμα

Published

on

Ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί κάποιος που θα προσπαθούσε να βγάλει λεφτά από τον… πέμπτο Ολυμπιακό κύκλο που δεν άνοιξε στην τελετή έναρξης του Σότσι. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ωστόσο προσπαθεί να βάλει φρένο στην προσπάθεια κερδοφορίας ενός Ρώσου.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Ρώσος επιχειρηματίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ (καμία σχέση με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας) κατέθεσε αίτηση στο διεθνές γραφείο πατέντας προκειμένου να οικοποιηθεί το λογότυπο των τεσσάρων Ολυμπιακών κύκλων και του ενός που δεν άνοιξε. Η εταιρεία του Μεντβέντεφ “World Masterpieces” θέλει να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμενο λογότυπο και να το πουλήσει, καθώς από την τελετή έναρξης και μετά, έχει γίνει διάσημο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η διαδικασία για να εγκριθεί η αίτηση του Μεντβέντεφ διαρκεί 12 μήνες. Μέχρι τότε η “World Masterpieces” μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λογότυπο.
Από την πλευρά της η ΔΟΕ, θα ζητήσει να μην εγκριθεί η αιτηση του Ρώσου, καθώς το συγκεκριμένο λογότυπο είναι παρεμφερές με αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων. “Το πιο πιθανό είναι να απορριφθεί η αίτηση του Μεντβέντεφ, καθώς η ΔΟΕ δε χάνει τέτοιες υποθέσεις. Όμως μέχρι να συμβεί αυτό, ο Ρώσος επιχειρηματίας θα έχει τεράστια έσοδα, καθώς ήδη έχει δημιουργηθεί… θόρυβος παγκοσμίως και όλοι θα θελήσουν να αποκτήσουν κάτι που σύντομα θα κριθεί παράνομο”, δήλωσε ο δικηγόρος Βλάντιμιρ Έτιν, αρμόδιος για την έγκριση του λογότυπου από το διεθνές γραφείο πατέντας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/