Connect with us

OLYMPICS

Ποντάρει στους σταρ

Published

on

Στην παρουσία προσωπικοτήτων του ισπανικού αθλητισμού, όπως ο Πάου Γκασόλ και ο Ράφα Ναδάλ, αλλά και στην ενδεχόμενη συμπαράσταση του Λέο Μέσι, ποντάρει η Μαδρίτη για να κερδίσει τις εντυπώσεις και την καθοριστική ψήφο των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις 7 Σεπτεμβρίου στο Μπουένος Άιρες.

του Στέλιου Καραογλανίδη
[email protected]
follow me @karaoglanidis

Υποτίθεται ότι οι «αθάνατοι» της Δ.Ο.Ε. θα αποφασίσουν για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 με σύνθετα κριτήρια και με βάση την ουσία, αξιολογώντας προσεκτικά τους φακέλους του Τόκιο, της Κωνσταντινούπολης και της Μαδρίτης, ωστόσο στην πραγματικότητα η μάχη των εντυπώσεων είναι εξίσου σημαντική.
Να γιατί οι Ισπανοί επενδύουν πολλά στη ζωντανή διαφήμιση που θα αποτελέσει γι’ αυτούς η δημόσια υποστήριξη εκ μέρους ορισμένων από τους μεγαλύτερους σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού. Εξάλλου, καμία από τις δύο ανταγωνίστριες πόλεις δεν μπορεί να κοντράρει σ’ αυτό το επίπεδο τους Ίβηρες, που τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε κορυφαία δύναμη στον αθλητισμό.

«Σίγουρος» είναι ήδη ο Πάου Γκασόλ, ο οποίος θα απουσιάσει από το φετινό Ευρωμπάσκετ για λόγους ξεκούρασης. Έτσι, θα έχει τη δυνατότητα να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στην σύνοδο της Δ.Ο.Ε., προτού ταξιδέψει στην Σλοβενία για να παρακολουθήσει το Ευρωμπάσκετ ως σχολιαστής για την ισπανική τηλεόραση.
Ο φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς -και σημαιοφόρος της Ισπανίας στην έναρξη των περσινών Ολυμπιακών στο Λονδίνο- είχε προγραμματισμένη μια χορηγική εκδήλωση στο Κατάρ για την επίμαχη ημερομηνία, ωστόσο άλλαξε το πρόγραμμά του χάριν πατριωτισμού.

Στο «Χίλτον» του Μπουένος Άιρες είναι πιθανό να βρεθεί και ο Ράφα Ναδάλ, εφόσον όμως έχει προηγηθεί μία… αγωνιστική αποτυχία του. Ο Ισπανός τενίστας μπαίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη μάχη του Αμερικανικού Όπεν στη Νέα Υόρκη, όπου οι ημιτελικοί και ο τελικός των ανδρών είναι προγραμματισμένοι για τις 6 και 8 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα. Εφόσον φτάσει μέχρι το τέλος του τουρνουά, ο Ναδάλ θα στηρίξει εξ αποστάσεως τη «Μαδρίτη 2020», αν όμως έχει αποκλειστεί νωρίτερα θα βάλει κάθε προσωπική πικρία στην άκρη και θα δηλώσει παρών στην Αργεντινή.

Το μεγάλο στοίχημα, όμως, είναι να πειστεί ένας «ξένος» πρεσβευτής, ο Λέο Μέσι. Με δεδομένο ότι η ψηφοφορία θα γίνει στην πατρίδα του, μια ενδεχόμενη δήλωση στήριξης από τον κατά πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή, θα δώσει ξεχωριστή ώθηση στην υποψηφιότητα της Μαδρίτης. Μεταξύ άλλων, επειδή θα στείλει το πειστικό μήνυμα ότι οι Ολυμπιακοί του 2020 θα αποτελέσουν υπόθεση και επιθυμία ολόκληρης της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης και της Καταλονίας…
Για το λόγο αυτό, δεν τέθηκε καν η σκέψη να χρησιμοποιηθεί στην καμπάνια ο γέννημα – θρέμμα Μαδριλένος Ίκερ Κασίγιας, παρότι έχει σηκώσει ένα Μουντιάλ και δύο Euro ως αρχηγός της «Ρόχα», επειδή θεωρήθηκε ότι η παρουσία του θα λειτουργούσε διχαστικά και όχι ενωτικά, εντός και εκτός ισπανικών συνόρων.

Εδώ και μήνες, ο επικεφαλής της ισπανικής Ολυμπιακής επιτροπής, Αλεχάντρο Μπλάνκο, πιέζει τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, να μεσολαβήσει ώστε να δώσει ο Μέσι την πολυπόθητη «ψήφο εμπιστοσύνης», μέσα από ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
Μέχρι στιγμής, πάντως, οι (υποτιθέμενες) προσπάθειες του Ροσέλ δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, επειδή ο Αργεντινός σταρ δεν «ψήνεται» εύκολα να δώσει την συγκατάθεσή του, σε μια υπόθεση που δεν έχει προσωπικό όφελος για τον ίδιο, αντίθετα εγκυμονεί κινδύνους: Μια δήλωση υπέρ της Μαδρίτης μπορεί να δυσαρεστήσει τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της «Μπάρτσα», την πρώην χορηγό των Καταλανών «Turkish Airlines» που έχει επενδύσει πολλά στην Κωνσταντινούπολη, ακόμα και την προσωπική του χορηγό, την «Adidas», η οποία έχει πάψει να διατηρεί αγαστές σχέσεις συνεργασίας με τη Δ.Ο.Ε..

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/