Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Πρέσβειρα η Φρέιζερ-Πράις

Published

on

Είναι ότι καλύτερο διαθέτει ο αθλητισμός της Τζαμάικα… μετά τον Γιουσέιν Μπολτ. Η Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις τιμήθηκε από τη χώρα της για την εξαιρετική της παρουσία στους στίβους, παίρνοντας τον τίτλο της πρέσβειρας της πρωθυπουργού.

του Τόλη Λελεκίδη

Σε εκδήλωση που έγινε στο Κίνγκστον, στην κορυφαία Τζαμαϊκανή σπρίντερ Σέλι Αν Φρέιζερ-Πράις απονεμήθηκε ο τίτλος της πρέσβειρας της πρωθυπουργού της χώρας, Πόρτια Σίμπσον Μίλερ και η 27χρονη μαζί με τον σύζυγό της σε ειδική εκδήλωση παρουσίασαν τα διπλωματικά τους διαβατήρια στο γραφείο της πρωθυπουργού (φωτογραφία).

Ινδιανάπολη (ΗΠΑ) Το Γιουτζίν θα είναι υποψήφιο για την ανάληψη του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019. Η αμερικανική επιτροπή (USA Track and Field TrackTown) παραδέχθηκε ότι έχει προτείνει το Γιουτζίν του Όρεγκον να φιλοξενήσει τη μεγάλη διοργάνωση. «Σαν μια από τις πιο πετυχημένες ομοσπονδίες στον στίβο, η USATF θεωρεί καθήκον της και τιμή να είναι ενεργή και να φιλοξενήσει τις διοργανώσεις της IAAF και τις συνάδελφες ομοσπονδίες. Δουλεύουμε ενεργά με την IAAF και την TrackTown USA για δύο χρόνια για να διασφαλίσουμε να είναι αξιόπιστη η υποψηφιότητα που θα ανεβάσει το προφίλ του στίβου, όπως και των ΗΠΑ», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Στίβου, Μαξ Σίγκελ. Η επιτροπή αξιολόγησης της IAAF θα επισκεφθεί το Όρεγκον τον Οκτώβριο για να εξετάσει την υποψηφιότητα. Ν’ αναφέρουμε ότι αν πάρει το χρίσμα η πόλη των ΗΠΑ θα είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί θα φιλοξενήσουν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ελευθέρας στην Ισινμπάγεβα
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου, Βαλεντίν Μπαλανίτσεφ ανακοίνωσε ότι ακόμη και αν τελευταία στιγμή η Γέλενα Ισινμπάγεβα χάσει το εθνικό πρωτάθλημα θα πάρει κάρτα ελευθέρας για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο.

Συνεχίζει στα 39 ο Κόλινς
Ένας από τους κορυφαίους σπρίντερ, ο Κιμ Κόλινς από τα νησιά Σεντ Κιτς & Νέβις θα τρέξει και τη νέα χρονιά. Τον Απρίλιο του 2015 θα είναι 39 ετών και θέλει να μετάσχει τόσο στον κλειστό, όσο και στον ανοιχτό. Πάντως, πέρσι έτρεξε τα 60μ. σε 6.49 πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ και στους επετειακούς αγώνες στο Λονδίνο έτρεξε τα 100μ. σε 9.96 σημειώνοντας εθνικό ρεκόρ κάτι που τον κάνει τον ταχύτερο 38άρη σπρίντερ.
Όκλαντ (Ν. Ζηλανδία) Η Νεοζηλανδή ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην σφαιροβολία, Βάλερι Άνταμς έκανε με επιτυχία εγχείριση στον αριστερό της ώμο και το δεξί της αγκώνα.
Βερολίνο (Γερμανία) Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην σφαιροβολία, Κριστίνα Σβάνιτς έκανε επέμβαση στο αριστερό της γόνατο.
Στοκχόλμη (Σουηδία) Ο πρωταθλητής Σουηδίας στα 10000μ. Αντίλ Μπουαφίφ βρέθηκε «θετικός» σε απαγορευμένες ουσίες. Ο πρώην Μαροκινός έτρεξε φέτος σε 28.53.18 και προκρίθηκε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ζυρίχη, όμως δεν πήρε μέρος λόγω τραυματισμού.
Χόμπαρτ (Αυστραλία) Ένας 16άχρονος ταλαντούχος Αυστραλός, ο Τζακ Χέιλ έτρεξε τα 100μ. σε 10.44 (+1,2) πετυχαίνοντας εθνικό ρεκόρ κάτω των 18 ετών, ενώ πήδηξε στο μήκος 7.15μ.
Άρτασατ (Αρμενία) Σε αγώνες με την ονομασία Ρομπέρ Εμιγιάν ο Ρώσος Αλεξάντρ Πετρόφ κέρδισε στο μήκος με άλμα στα 7.98μ. (-0,5).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/