Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πρεμιέρα στο Σανταντέρ

Published

on

Σε ιστιοπλοϊκούς ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η επαρχία Καντάμπρια της Ισπανίας, καθώς ξεκίνησε και επίσημα το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που φιλοξενείται στην πόλη του Σανταντέρ, το οποίο θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό, στον πανέμορφο κόλπο της Βισκαΐας, η σπουδαιότερη διεθνής ρεγκάτα της χρονιάς, τόσο από πλευράς μεγέθους και αριθμού συμμετοχών όσο και σημασίας, θα υποδεχθεί 1.250 ιστιοπλόους από 84 χώρες σε περισσότερα από 900 σκάφη, οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη της πρόκρισης που θα κρίνει το 50% των χωρών που θα στείλουν πληρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο σε δύο χρόνια.
Οι συνθήκες που αντιμετώπισαν τα ελληνικά πληρώματα (δείτε την αποστολή εδώ) κατά την άφιξή τους στη -συνήθως βροχερή- βόρεια Ισπανία ήταν φθινοπωρινές, με αραιή συννεφιά και θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ 19 και 27 βαθμών Κελσίου. Πέρα από τον καιρό, οι ιστιοπλόοι μας θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το ιδιαίτερο θαλάσσιο τερέν, το οποίο χαρακτηρίζεται από ψηλά κύματα που φτάνουν μέχρι και τα έξι μέτρα, με τη διεύθυνσή τους να είναι συχνά ανεξάρτητη από εκείνη των ανέμων, καθώς και απρόβλεπτα θαλάσσια ρεύματα. Απόρροια όλων αυτών, είναι και το γεγονός ότι η επιτροπή των αγώνων έχει το δικαίωμα να επιλέγει διαφορετικές διαδρομές κάθε ημέρα, με αποτέλεσμα οι αγωνιστικές συνθήκες να είναι ενδεχομένως εντελώς διαφορετικές από κούρσα σε κούρσα.

Η έναρξη του αμιγώς αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή (12/9) με τις κατηγορίες των λέιζερ (άντρες) και λέιζερ ράντιαλ (γυναίκες), ενώ οι πρώτες τέσσερις ημέρες θα αφορούν τη διαδικασία των εγγραφών και της επιθεώρησης του εξοπλισμού των σκαφών.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/