Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Προετοιμάστε τους νέους»

Published

on

Ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ συμβουλεύει χώρες όπως η Ελλάδα, ενόψει της πρόκλησης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Η αύξηση των ομάδων, από 16 σε 24, που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών, αρχής γενομένης από το 2020, δίνει ευκαιρία σε χώρες που δεν έχουν συμμετοχές στη διοργάνωση, όπως η Ελλάδα, να αναδιοργανωθούν και να προετοιμαστούν για να αρπάξουν την ευκαιρία.

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας της EHF, Μάικλ Βίντερερ και στέλνει μήνυμα, μεταξύ άλλων και στην ελληνική ομοσπονδία. «Πλέον υπάρχουν χώρες που αντιλαμβάνονται ότι έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης στην τελική φάση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αυτές οι χώρες μπορούν να πουν στη νέα γενιά τους, τους αθλητές που τώρα είναι 18 ετών ότι ‘αυτή η διοργάνωση είναι για εσάς’. Αυτή η προοπτική περιμένουμε ότι θα έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξη των νεαρών αθλητών του χάντμπολ σε αυτές τις χώρες», υπογράμμισε ο κ. Βίντερερ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της EHF, ο γενικός γραμματέας στάθηκε και στο θέμα των χωρών που μπορούν να διοργανώσουν ομίλους της τελικής φάσης από το 2022 και έπειτα. «Με 24 ομάδες, είναι δύσκολο πλέον για μία χώρα να διοργανώσει ολόκληρη την τελική φάση. Έτσι προσανατολιζόμαστε σε υποψηφιότητες δύο και τριών χωρών. Υπάρχουν μικρές χώρες που έχουν μεγάλα γήπεδα και μπορούν να φιλοξενήσουν ομίλους της τελικής φάσης, π.χ. η Λετονία ή το Λουξεμβούργο. Επίσης, με αυτή τη στρατηγική η τελική φάση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γίνεται πιο επικερδής για τις συνδιοργανώτριες χώρες και την EHF, καθώς με περισσότερες ομάδες αυξάνονται οι θεατές, αλλά και η αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/