Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Προθέρμανση με «Δανιόλεια»

Published

on

Μία αληθινή γιορτή της παράκτιας κωπηλασίας και του ναυταθλητισμού γενικότερα θα φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη, καθώς το Σαββατοκύριακο 4-5 Οκτωβρίου διεξάγονται στην πόλη τα 58α «Δανιόλεια».

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Πλήθος σκαφών και αξιόλογων αθλητών από ομάδες της πόλης και όχι μόνο θα δώσουν το παρών στον κόλπο του Θερμαϊκού, με αφορμή τη διεξαγωγή των ετήσιων, διασυλλογικών αγώνων κωπηλασίας «Δανιόλεια 2014». Όπως προδίδει και το όνομά τους, τα «Δανιόλεια» διοργανώνονται στη μνήμη του Αντώνη Δανιόλου, πλωτάρχου του πολεμικού ναυτικού στο οχηματαγωγό «Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ», που έπεσε μαχόμενος ηρωικά κατά τη διάρκεια ναυμαχίας στις 16 Νοεμβρίου 1942, μετά από επίθεση του γερμανικού ανθυποβρυχιακού καταδιωκτικού Ζ-102.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης (ΟΦΘ), και τη συμμετοχή όλων των ιστορικών ομίλων της πόλης, του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΝΟΘ), του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς-Θεσσαλονίκης (ΝΑΟΚΘ), ομάδες άλλων πόλεων, και τη συνδρομή της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας φιλάθλων ναυτικών σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ). Αναμένεται να αποτελέσει μάλιστα μία καλή προθέρμανση ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας, που θα λάβει χώρα στην πόλη από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/