Connect with us

OLYMPICS

Προτίμησαν την Ελλάδα

Published

on

Από τη μια οι ΗΠΑ με υποτροφίες και στήριξη κάθε επιπέδου και από την άλλη η Ελλαδα η οποία δεν μπορεί να προσφέρει… πολυτέλειες. Τί θα επέλεγε ο καθένας από εμάς αν ήταν αθλητής; Η απάντηση προφανής, όχι όμως και για τις δίδυμες Στεφανί και Ιωάννα Χαραλαμπίδου, οι οποίες έδωσαν αγώνα για να παραμείνουν Ελληνίδες.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ελληνικός αθλητισμός έχασε δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή τη στιγμή στον κόσμο, όσον αφορά τη γυναικεία υδατοσφαίριση. Για οικογενειακούς λόγους δύο 18χρονα κορίτσια αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ (από όπου κατάγεται η μητέρα τους) και μετά από ασφυκτικές πιέσεις αποδέχθηκαν την πρόταση της αμερικάνικης κολυμβητικής ομοσπονδίας να αγωνιστούν με την ομάδα των ΗΠΑ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο sportsfeed.gr στις 24 Αυγούστου εξέφρασαν τη λύπη τους για την εξέλιξη των πραγμάτων. Τόνισαν όμως πως ποτέ δε θα ξεχάσουν την Ελλάδα και θα την επισκέπτονται όσο πιο συχνά μπορούν.
Τελικά, ευτυχώς για τον ελληνικό αθλητισμό τα δεδομένα άλλαξαν. Η Στεφανί και η Ιωάννα Χαραλαμπίδου δε θα αγωνιστούν με την ομάδα των ΗΠΑ και αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Γιώργου Μορφέση να συμμετέχουν στην προετοιμασία της Εθνικής για το world league. Όλα αυτά, λίγες μέρες μόνο πριν ολοκληρωθεί ένας χρόνος από την τελευταία συμμετοχή τους με την Ελλάδα (στο Περθ όπου κατέκτησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων) και θα αποκτούσαν το δικαίωμα να αγωνιστούν με τις ΗΠΑ. Τελικά θα βρίσκονται στην ελληνική 13αδα για το τουρνουά Holiday Cup που διεξάγεται 11 με 15 Δεκεμβρίου στη Σάντα Άνα της Καλιφόρνια. Πολύ κοντά στο κολέγιο του Σάουθ Καλιφόρνια όπου φοιτούν οι δύο αδελφές.

Τόσο η Στεφανί όσο και η Ιωάννα, δηλώνουν κατενθουσιασμένες με την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα. “Ήταν αυτό που θέλαμε από την αρχή. Πραγματικά είμαστε πολύ ευτυχισμένες που θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε για την Ελλάδα” δήλωσε στο sportsfeed.gr η Στεφανί που δεν κρύβει ότι το μεγάλο της όνειρο είναι να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. “Αυτό είναι το όνειρο μας και είμαστε πολύ τυχερές που θα το κυνηγήσουμε παίζοντας με την Ελλάδα που είναι η πατρίδα μας και έχοντας τόσο σπουδαίες συμπαίκτριες”.
Με την προσθήκων των αδελφών Χαραλαμπίδου, την 22χρονη Τσουκαλά, την Κούβδου (23), την Αβραμίδου (25), την Ασημάκη (25), τη Διαμαντοπούλου (18), την Πλευρίτου (16), την Μπενέκου (18) και φυσικά τις Ρουμπέση (30), Ψούνη (28) και Μανωλιουδάκη (27) ο Γιώργος Μορφέσης ετοιμάζει την ομάδα που θα διεκδικήσει το μοναδικό χρυσό που έχει μείνει απωθημένο σε αυτην την ομάδα. Αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων και από ότι φαίνεται στο Ρίο θα πάμε ως… φαβορί.
Η γυναικεία Εθνική ομάδα του πόλο, θα μας απασχολεί σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο για τα επόμενα 10-15 χρόνια τουλάχιστον. Μπορεί και παραπάνω καθώς η παραγωγή μεγάλων ταλέντων ποτέ δε σταμάτησε από το 2004 και μέτα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/