Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

«Πρωταγωνιστές εκτός συνόρων»

Published

on

Ο Γιάννης Φουντούλης παρέλαβε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Α1 ανδρών στην υδατοσφαίριση. Ο διεθνής παίκτης του Ολυμπιακού ήταν αισιόδοξος για τη νέα χρονιά.

Από τα χέρια του προπονητή του στην Εθνική ομάδα, Σάκη Κεχαγιά, παρέλαβε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της περσινής σεζόν ο Γιάννης Φουντούλης, που πέτυχε 101 γκολ. «Είναι ιδιαίτερα τιμητική η σημερινή διάκριση. Ωστόσο θέλω να σταθώ στα όσα συνέβησαν στη σημερινή κλήρωση. Είδαμε πως η ομοσπονδία προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες του πρωταθλήματος με τις κινήσεις και τις αλλαγές που επιθυμεί να εφαρμόσει», δήλωσε ο Φουντούλης κατά τη βράβευσή του.
Για τους στόχους του Ολυμπιακού είπε: «Είμαστε ακόμα στην αρχή με τον Ολυμπιακό, δώσαμε ένα σημαντικό τουρνουά προετοιμασίας, που μας έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουμε ορισμένα πράγματα μέσα από τη προπόνηση. Νομίζω πως το πρώτο τεστ ήταν θετικό και ο πρωταρχικός στόχος για την ομάδα είναι να βρεθούμε στις έξι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πιστεύω πως έχουμε τα φόντα και την ικανότητα να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις εγχώριες διοργανώσεις, στις οποίες θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Παρόλ’ αυτά μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, η ομάδα έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει εκτός συνόρων».

Ο διεθνής παίκτης του Ολυμπιακού εξέφρασε και την αισιοδοξία για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στη φετινή σεζόν. «Είμαι αισιόδοξος πως τη φετινή χρονιά θα διαφοροποιηθούν αισθητά τα δεδομένα στην ελληνική υδατοσφαίριση. Όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό από τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες ομάδες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους. Με τις εισηγήσεις της ομοσπονδίας και τις κινήσεις των σωματείων ευελπιστώ πως το πρωτάθλημα μας θα έχει εντελώς διαφορετική αίγλη. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό που διατήρησε τον βασικό κορμό του, όλες οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο».
Για την Εθνική ομάδα, της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, είπε: «Το γεγονός πως το πρωτάθλημα μας δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό δεν αποτελεί αρνητικό κριτήριο για την Εθνική ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες προηγμένες χώρες. Πιο σημαντικό για εμάς που απαρτίζουμε την Εθνική ομάδα είναι να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τις προπονήσεις μας και να μπορούμε να αποκτούμε αγωνιστικό ρυθμό. Στο περασμένο ευρωπαϊκό καταφέραμε να δώσουμε μόνο δύο τουρνουά προετοιμασίας και είναι λίγα για να φτάσεις στη κορυφή. Αν και δεν είμαι ειδικός πιστεύω πως αν αλλάξουν κάποια πράγματα τότε όλα θα είναι καλύτερα και πιο εφικτά».
Πρώτη σκόρερ της Α1 γυναικών ήταν η Μπάρμπαρα Μπούικα με 81 γκολ. Η Μπούικα δεν συνεχίζει την καριέρα στον Ολυμπιακό και το βραβείο παρέλαβε ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Μάζης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/