Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πρόβα Ρίο για Μιτάκη

Published

on

Η εξαιρετική σεζόν του ιστιοπλόου της κατηγορίας φιν, Γιάννη Μιτάκη, που τον βρίσκει στην 20η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μετά την πρόσκληση που δέχθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία (ISAF) για να συμμετάσχει στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου (μεταξύ 27-30.11), στο Άμπου Ντάμπι.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο Νικαιώτης αθλητής του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς ανέβηκε στην 20η θέση του διεθνούς ranking της κατηγορίας του με 590 βαθμούς, χάρη στην 17η θέση που κατέλαβε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σανταντέρ, άνοδος που ήταν αρκετή για να αποτελέσει το διαβατήριό του για τον «τελικό των τελικών» του ISAF World Cup που θα φιλοξενηθεί στο αραβικό εμιράτο, αγώνας που θα ολοκληρώσει τη φετινή ιστιοπλοΐκή χρονιά. Μιλώντας αποκλειστικά στο Sportsfeed.gr, ο 25χρονος πρωταθλητής δηλώνει πανέτοιμος να λάβει μέρος στους «μικρούς Ολυμπιακούς Αγώνες» όπως χαρακτηρίζει τη διοργάνωση του Άμπου Ντάμπι.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόσκληση που έλαβα να αγωνιστώ στον τελικό του Άμπου Ντάμπι, ως ένας από τους 20 κορυφαίους αθλητές της κατηγορίας μου τη φετινή σεζόν. Μάλιστα αυτό το κατάφερα με έναν κάπως ιδιόμορφο τρόπο, καθώς συμμετείχα σε μόλις τέσσερις διεθνείς αγώνες, έναντι πέντε ή έξι των άλλων συναθλητών μου, εκτός από έναν. Θα είναι μία πολύ ωραία ευκαιρία να διαγωνιστώ απέναντι στους καλύτερους της κατηγορίας φιν. Μάλιστα οι αγώνες θα μοιάζουν με μικρούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού θα είμαστε 20 αθλητές, έναντι 24 που παίρνουν μέρος στις Ολυμπιακές διοργανώσεις, κατά συνέπεια θα έχω την ευκαιρία να ξαναμετρήσω τις δυνάμεις μου απέναντί τους. Αν και η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν ήταν μέσα στον αρχικό μου προγραμματισμό και μου προέκυψε στην πορεία, εν τούτοις θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να διακριθώ, παρότι η νίκη δεν θα είναι αυτοσκοπός».

Αναφερόμενος στο εμιράτο και τις ευκαιρίες ανόδου στην παγκόσμια κατάταξη που επιφυλάσσουν οι αγώνες, ο Μιτάκης τόνισε: «Δεν έχω επισκεφθεί ξανά το Άμπου Ντάμπι, απλώς το έχω δει μόνο σε φωτογραφίες. Από ό,τι έμαθα οι οικοδεσπότες θα διοργανώσουν μία πραγματική γιορτή της ιστιοπλοΐας, σαν ένα πάρτι αποχαιρετισμού της φετινής αγωνιστικής χρονιάς. Εφόσον καταφέρω να διακριθώ, τερματίζοντας στην πρώτη τριάδα για παράδειγμα, θα έχω τη δυνατότητα να αναρριχηθώ ακόμη ψηλότερα στην κατάταξη και να βρεθώ ακόμη και στην πρώτη 15άδα, καθώς οι αγώνες έχουν έπαθλο 100 αγωνιστικούς βαθμούς που είναι αρκετοί για να με ανεβάσουν, αλλά και χρηματικά βραβεία για τους τρεις πρώτους. Πάντως η συγκεκριμένη διοργάνωση θα είναι πιο συμπυκνωμένη από τις άλλες, αφού θα περιλαμβάνει εννέα κούρσες και μία κούρσα μεταλλίου μέσα σε τρεις μόλις μέρες, έναντι πέντε ημερών που τρέχουμε συνήθως».

Η αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για το Άμπου Ντάμπι θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει, εκτός από τον Μιτάκη, τον Βύρωνα Κοκκαλάνη (ιστιοσανίδα RS:X), και τα πληρώματα των Παναγιώτη Μάντη-Παύλου Καγιαλή (470) και Σοφίας Μπεκατώρου-Κώστα Τριγκώνη (Νάκρα 17).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/