Connect with us

EDITORIAL

Πρόεδρε, εσύ τί έκανες;

Published

on

Είναι τραγικός ο Αντρέα Τρινκιέρι. Ναι! Αυτός φταίει (και) φέτος. Επίσης σαφώς και κάποιοι παίκτες φταίνε. Όχι, όχι αυτοί που δεν μπορεί να… ακουμπήσει κανένας. Άλλοι… Οι πιο “ευάλωτοι”. Φταίει και η διαιτησία που είχε η ομάδα με τη Σλοβενία. Φταίει και ότι δεν είχε η ομάδα τέταρτο γκαρντ, τον Κατσίβελη δηλαδή, αλλά τον Καββαδά. Αυτό δεν είναι λίγο – πολύ το κλίμα που εισπράττεται από τη Λουμπλιάνα; Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Λουμπλιάνα: Γιώργος Συρίδης
[email protected]
follow me @GeoS31178

Αλήθεια, η ομοσπονδία έχει ευθύνη; Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος; Untouchable που λένε και στο ΝΒΑ;
Αλήθεια, ποιος αποφάσισε μετά τη φυγή του Παναγιώτη Γιαννάκη από την Εθνική ομάδα να μην υπάρχει σταθερός προπονητής και να έχει η επίσημη αγαπημένη part-time τεχνικό; Ο Γιόνας Κασλάουσκας κέρδισε το 2009 το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και… δικαιώθηκε ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ για την επιλογή του.

Το 2010 στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας ο Κασλάουσκας έγινε άσχετος, κακός προπονητής και άλλα πολλά… όμορφα κι ωραία. Πλήρωσε την κακή πορεία και έφυγε.
Ήρθε ο Ζούρος. Πολύ καλός ο Έλληνας τεχνικός, ανερχόμενος, με μοντέρνες ιδέες και η έκτη θέση που οδήγησε στο προ-Ολυμπιακό ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πετύχει η ομάδα, που έπαιζε χωρίς πολλούς βασικούς της παίκτες. Αυτά δεν λέγονταν τότε; Λίγους μήνες μετά ο Ζούρος άκουγε τα εξ αμάξης από παντού για τον αποκλεισμό της Εθνικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και το στραπάτσο από τη Νιγηρία στο προ-Ολυμπιακό του Καράκας. Έφυγε κι αυτός.

Ήρθε ο Αντρέα Τρινκιέρι. “Τρένο” η ομάδα στα φιλικά. Μπάσκετ που οδηγεί στο μετάλλιο. Ξεκινούν οι επίσημοι αγώνες, τρία στα τρία με άνετες νίκες επί Ρωσίας και Τουρκίας και ξαφνικά έρχεται η κατάρρευση. Ο αποκλεισμός από την προημιτελική φάση (πιστεύει κανείς ότι μπορεί να κερδίσει η Ιταλία την Ισπανία και όπως είναι η Εθνική την Κροατία που έχει κίνητρο;) σε λίγες μέρες θα είναι απόλυτη ευθύνη του Τρινκιέρι. Εδώ είμαστε. Θα φύγει κι αυτός.
Θα ασχοληθεί κανείς όμως με το γεγονός ότι σε τρεις διοργανώσεις η ελληνική ομάδα παίζει… απροστάτευτη; Είναι τυχαίο ότι ένα συγκεκριμένο σκηνικό από το 2011 στη Λιθουανία έχει στοιχίσει πολύ στην Εθνική ομάδα; Τι κάνει η ομοπονδία για να προστατεύσει την Εθνική; Τους παίκτες; Μόνο τυφλός δεν βλέπει ότι η ελληνική ομάδα έχει γίνει πλέον “στόχος”.
Όπως και σε κάθε ομάδα, έτσι και στην Εθνική η αποτυχία ακόμα και στο αγωνιστικό μέρος, προέρχεται από την κακή διοίκηση. Η ομοσπονδία δεν διοικεί σωστά, δεν λαμβάνει σωστές αποφάσεις, δεν διαχειρίζεται σωστά τις δύσκολες καταστάσεις.

Ο Τρινκιέρι, όπως εύστοχα παρατήρησε άνθρωπος του μπάσκετ εδώ στη Λουμπλιάνα, ήταν “προσάναμα”, το εύκολο θύμα του 2013. Το 2010 ήταν ο Κασλάουσκας, το 2012 ο Ζούρος.
Η Εθνική πρέπει να επιστρέψει στην λογική του σταθερού προπονητή και πρέπει να διοικηθεί από καινούρια μυαλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φύγει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Το αντίθετο. Αυτός πρέπει να ηγηθεί αυτής της αλλαγής και να την στηρίξει στην πράξη. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/