Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Πρώτοι και καλύτεροι

Published

on

Πρώτη πρόκριση της ημέρας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων νεανίδων που διεξάγεται στο Αμβούργου. Στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχο των εφήβων, οι Νίκος Κακούρης και Θωμάς Καραμήτρος (φωτογραφία) προκρίθηκαν στον ημιτελικό με τον καλύτερο χρόνο από όλα τα πληρώματα.

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές, αν και ξεκίνησαν λίγο μουδιασμένα μένοντας στην τρίτη θέση στα πρώτα 500μ., στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό και οδήγησαν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Κάνοντας χρόνο 6:56.25 κέρδισαν σχεδόν πάνω στο νήμα το πολύ δυνατό πλήρωμα των Γάλλων Ντεκρίμ-Γκετενμπό που τερμάτισε σε 6:56.56. Ο χρόνος του ελληνικού πληρώματος είναι ο καλύτερος (οι Τσέχοι Τζεχ-Χέλεσιτς το δεύτερο καλύτερο με 6:56.51) και θα αγωνιστεί στον αυριανό ημιτελικό (10:30) με ξεκάθαρο στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Πρόκριση είχαμε και στην τετράκωπο με τους Χάρη Αθανασίου, Κωνσταντίνο Λεμονά, Γιώργο Παπασακελλαρίου και Νίκο Βλάχο, που τερμάτισαν πρώτοι στον αγώνα της δεύτερης ευκαιρίας (ρεπεσάζ). Το ελληνικό πλήρωμα έκανε χρόνο 6:22.19 και θα αγωνιστεί στον αυριανό ημιτελικό (12:46).

Αντιθέτως, στον αγώνα της δεύτερης ευκαιρίας (ρεπεσάζ) το ελληνικό πλήρωμα της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου των Δήμητρα Κουκλοτίδου και Παρασκευή Γιάννου δεν τα κατάφερε. Στον επαναληπτικό, οι δύο κοπέλες τερμάτισαν τρίτες (οι δύο πρώτες θέσεις έδιναν πρόκριση στον τελικό) με χρόνο 7:48.35 πίσω από τα πληρώματα των ΗΠΑ (7:38.69) και της Γερμανίας (7:43.52). Κουκλοτίδου και Γιάννου θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό.

Ακολουθεί ρεπορτάζ με τις προσπάθειες και των υπόλοιπων ελληνικών πληρωμάτων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασία εφήβων νεανίδων που διεξάγεται στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/