Connect with us

ΠΑΛΗ

Ραντεβού με την ιστορία

Published

on

Τρεις παλαιστές ταξιδεύουν στο Ουζμπεκιστάν για κάτι παραπάνω από το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξαγεται στην Τασκένδη.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκινά την Δευτέρα στο «παλάτι των σπορ», στην Τασκένδη, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών. Ανάμεσά τους, κάποιοι ξεχωρίζουν…

Στην ελευθέρα πάλη, με την οποία ξεκινά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στον Ρώσο Χατζιμουράτ Γκατσάλοφ (στη φωτογραφία με το μπλε μαγιό), ο οποίος μοιάζει αγέραστος. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004, στα 32 του κατέκτησε πέρσι το έκτο του χρυσό μετάλλιο στην υπερβαρέα κατηγορία και στην Τασκένδη θα ψάξει το έβδομο ώστε να ανέβει στην έκτη θέση της λίστας των πιο επιτυχημένων παλαιστών όλων των εποχών, εκεί όπου φυσικά δεσπόζει ο Σοβιετικός Αλεξάντερ Μέντβεντ με 10 χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Γκοτσάλοφ θα αγωνιστεί τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου στα 125 κιλά.

Στην ελληνορωμαϊκή δύο παλαιστές σκοπεύουν να γράψουν ιστορία στην Τασκένδη. Ο Ιρανός Χαμίντ Σουριάν, έχει πέντε χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και ένα χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2012). Αν ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τότε θα γίνει ο δεύτερος πιο επιτυχημένος παλαιστής στην ιστορία της ελληνορωμαϊκής, πίσω από τον θρυλικό Αλεξάντερ Καρέλιν με τα τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και τους εννιά παγκόσμιους τίτλους.

Τον ίδιο στόχο με τον Σοριάν έχει και ο καταπληκτικός Κουβανός Μιχάιν Λόπεζ, που έχει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην κατηγορία των 130 κιλών. Ο Λόπεζ θα αγωνιστεί στις 13 Σεπτεμβρίου και ο Σουριάν στις 14, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω τους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/