Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ραντεβού την Τρίτη…

Published

on

Πάλεψε με πάθος, αλλά τελικά θα χρειαστεί τη δεύτερη ευκαιρία των ρεπεσάζ για να προκριθεί στα ημιτελικά το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, με τις Αμαλία Τσιάβου και Μαρία Πέργουλη να τερματίζουν πέμπτες στον προκριματικό της κατηγορίας τους.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Τα πράγματα ήταν εξαρχής πολύ δύσκολα για απευθείας πρόκριση, αφού αυτή θα κατέληγε μόνο στη νικήτρια ομάδα της σειράς, με τον ανταγωνισμό να είναι πολύ μεγάλος, και έξι πληρώματα να διεκδικούν το εισιτήριο. Παρά τις δυσκολίες όμως, τα κορίτσια μας το προσπάθησαν με πείσμα, καταλαμβάνοντας τελικά την 5η θέση της 2ης προκριματικής σειράς, έχοντας επίδοση 7:21.03.
Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες μπήκαν μουδιασμένα στον αγώνα, και ήταν πέμπτες μεταξύ των έξι πληρωμάτων που ξεκίνησαν (αν και οι Βραζιλιάνες Φαμπιάνα Μπελτράμε και Μπεατρίθ Καρδόσο εγκατέλειψαν νωρίς), με πέρασμα 1:46.19 στα πρώτα 500μ. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τις αθλήτριές μας να παραμένουν τελευταίες, με χρόνο 3:36.36, τόσο στο πρώτο μισό της κούρσας, όσο και στα 1.500μ., όπου σημείωσαν χρόνο 5:31.06. Το τέλος του αγώνα βρήκε το πλήρωμά μας στην 5η και τελευταία θέση, με επίδοση 7:21.03. Η απευθείας πρόκριση κατέληξε στις Νοτιοαφρικάνες Κίρστεν Μακάν και Ούρσουλα Γκρόμπλερ, που πέτυχαν 6:52.33, με τις Αμερικανίδες Ντέβερι Καρζ και Μισέλ Σέχσερ να μένουν δεύτερες με 6:55.58. Τρίτες αναδείχθηκαν οι Καναδέζες Λίντσεϊ Τζένερικ και Πατρίσια Όμπι, με 6:58.91 και τέταρτες οι Σουηδέζες Σεσίλια Λίλια και Έμα Φρεντ, που τερμάτισαν σε 7:10.08 και θα αγωνιστούν στο ρεπεσάζ μαζί με όλες τις υπόλοιπες της σειράς.

Νέο ραντεβού για τις Τσιάβου-Πέργουλη στον επαναληπτικό της Τρίτης (26/08), που θα λάβει χώρα μεταξύ 17:11 και 17:32 ώρα Ελλάδας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/