Connect with us

MONEY

Ρωσία εναντίον Αεροφλότ

Published

on

Αντιδράσεις (καθυστερημένες) προκάλεσε στη ρωσική κυβέρνηση η συμφωνία της Αεροφλότ με τη Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο ρωσικός αερομεταφορέας, όπως είναι γνωστό θα αποτελέσει για τα επόμενα πέντε χρόνια επίσημο συνεργάτη των “μπέμπηδων” διαθέτοντας ειδικό αεροπλάνο αποκλειστικά για τις μετακινήσεις της ομάδας. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί καθώς η ρωσική πλευρά δε θέλησε να κοινοποιηθούν.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζον επέκρινε την Αεροφλότ που προτίμησε να επενδύσει σε μια αγγλική ομάδα και όχι στον εγχώριο αθλητισμό της Ρωσίας. Πόσο μάλιστα, όταν η Αεροφλότ δε διαθέτει καν δρομολόγια για το Μάντσεστερ.
“Ως κρατικός αερομεταφορέας θα έπρεπε να επιδεικνύει πιο πατριωτική τακτική και να μην προτιμά Αγγλοσαξωνικές ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Μάλλον θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.
Η εμπλοκή της Αεροφλότ με τον αθλητισμό δε σταματά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το ποδόσφαιρο. Αποτελεί έναν από τους χορηγούς των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014. Επίσης έχει συμφωνίες με την κορυφαία ρωσική ποδοσφαιρική ομάδα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και την ομάδα μπάσκετ του ΝΒΑ, Μπρούκλιν Νετς που όμως ανήκει στον Ρώσο, Μιχαήλ Προχόροφ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/