Connect with us

OLYMPICS

Ρωσική παραγωγή μάνατζερ

Published

on

Ένα από τα μεγαλεπίβολα σχέδια του Βλάντιμιρ Πούτιν, είναι η παγκόσμια κυριαρχία της Ρωσία στον αθλητισμό. Δεν του αρκεί η παραγωγή πρωταθλητών και έβαλε μπρος τη δημιουργία στελεχών που θα διεισδύσουν στον παγκόσμιο ιστό του αθλητισμού.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μοιάζει με σενάριο βγαλμένο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, όμως δεν είναι. Ο Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμική του Ολυμπιακού κινήματος και την επιρροή που διαθέτει στα υψηλότερα κλιμάκια της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και για το λόγο αυτό, θέλει να καταφέρει να αποτελεί η Ρωσία τον ισχυρότερο παίκτη στις παγκόσμιες αθλητικές ομοσπονδίες και τη ΔΟΕ.

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος εγκαινίασε το Διεθνές Ρωσικό Ολυμπιακό Πανεπιστήμιο στην πόλη του Σότσι κάτι που ήταν προϋπόθεση στην υποψηφιότητα της πόλης για την ανάθεση των χειμερινών Αγώνων του 2014. Το συνολικό κόστος του έργου, έφτασε τα 375 εκατομμύρια ευρώ, όλα πληρωμένα από τη ρωσική κυβέρνηση.

Ο στόχος του Πούτιν είναι να μετατρέψει τους πρώην αθλητές σε ικανά στελέχη του Ολυμπιακού κινήματος. Με την παραγωγή μάνατζερ, θέλει διεισδύσει σε όλες τις παγκόσμιες ομοσπονδίες κάτι που θα καταστήσει τη Ρωσία ισχυρό πράγοντα του αθλητισμού. Άλλωστε προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν γίνει πολλές κινήσεις από τη ρωσική πλευρά, όπως η εμπλοκή της Gazprom με το ποδόσφαιρο.

Τα ετήσια δίδακτρα για τη φοίτηση στο Ολυμπιακό πανεπιστήμιο της Ρωσίας φτάνουν τα 11.000 χιλιάδες ευρώ. Θα υπάρχει συνεργασία με το βρετανικό πανεπιστήμιο του Κόβεντρι και θα υπάρχουν καθηγητές όπως το μέλος της ΔΟΕ, Σεργκέι Μπούμπκα που θα διδάσκουν τους επίδοξους μάνατζερ του Πούτιν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/