Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

«Σκαθάρια» στο νερό

Published

on

Στο θρυλικό λιμάνι του Αμβούργου, που πριν από 54 χρόνια αναδείκνυε μία άσημη ως τότε μπάντα νεαρών από το Λίβερπουλ με το όνομα «Μπιτλς», θα δοκιμαστεί μία άλλη φουρνιά πιτσιρικάδων με σπουδαίο ταλέντο και μεγάλες φιλοδοξίες. Πρόκειται για το μέλλον της ελληνικής κωπηλασίας, το οποίο θα δώσει το παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, που θα διεξαχθεί στα νερά του ποταμού Έλβα το πενθήμερο 6-10 Αυγούστου.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η αποστολή της Εθνικής μας θα ταξιδέψει στο φημισμένο γερμανικό λιμάνι με συνολικά 13 αθλητές και αθλήτριες (έξι πληρώματα), οι οποίοι ευελπιστούν να κάνουν ένα καλό ποδαρικό για τα ελληνικά κουπιά, ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών στο Άμστερνταμ, στα τέλη του μήνα. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων θα φιλοξενήσει περισσότερους από 730 κωπηλάτες ηλικίας 18 ετών και κάτω, από 57 χώρες, που θα αναμετρηθούν σε συνολικά 13 διαφορετικές κατηγορίες.

Οι πολυπληθέστερες αποστολές είναι εκείνες της διοργανώτριας Γερμανίας, των ΗΠΑ, και της Ιταλίας, που θα διαγωνιστούν και στα 13 αγωνίσματα, με 49 αθλητές έκαστη. Όσο για το αγώνισμα με τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη συμμετοχή είναι το σκιφ των γυναικών, όπου για το χρυσό μετάλλιο θα ανταγωνιστούν 35 αθλήτριες (ανάμεσα τους και η δικιά μας, Σοφία Ασουμανάκη), ενώ το αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών υπολείπεται κατά τρία πληρώματα (32). Στα αξιοσημείωτα στοιχεία της διοργάνωσης είναι αναμφίβολα και η παρθενική συμμετοχή δύο αφρικανικών χωρών, της Νιγηρίας και του Τόγκο, σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι οποίες θα λάβουν αμφότερες μέρος στο σκιφ των γυναικών, ενώ οι Νιγηριανοί θα κατεβάσουν πλήρωμα και στο τετραπλό σκιφ των ανδρών.

Οι 13 της Εθνικής μας
Σοφία Ασουμανάκη (φωτογραφία) (ΕΝΟΑ) Σκιφ
Δήμητρα Κουκλοτίδου (ΝΟ Θεσσαλονίκης) – Παρασκευή Γιάννου (ΝΟ Θεσσαλονίκης) Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου
Νίκος Κακούρης(ΝΟ Κατερίνης) – Θωμάς Καραμήτρος (ΝΟ Κατερίνης) Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου
Κατερίνα Ζέρβα (ΝΟ Ιωαννίνων) – Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου (ΝΑΣ) Διπλό σκιφ
Γιάννης Πέτρου(ΙΟ Θεσσαλονίκης) – Στέφανος Ντούσκος(ΝΟ Ιωαννίνων) Διπλό σκιφ
Χαριζάνης Αθανασίου(ΝΟ Θεσσαλονίκης) – Κώστας Λεμόνας(ΝΟΒΑ) – Γιώργος Παπασακελλαρίου (ΟΕΑ-ΝΑ Βόλου) – Νίκος Βλάχος (ΝΟ Ιωαννίνων) Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/