Connect with us

STORY

Σκυτάλη στη φιλανθρωπία

Published

on

Ο 1ος Αγώνας Σκυταλοδρομιών Δρόμου «Volos Street Relays 2014» στις 2 Νοεμβρίου, δεν θα είναι απλά μία γιορτή του αθλητισμού αλλά και μία εκδήλωση με έντονα φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού από τα έσοδα του αγώνα θα στηριχθεί το ορφανοτροφείο Βόλου.

Αθλητισμός και κοινωνική συνείδηση θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στον πέμπτο σταθμό των εξαιρετικά επιτυχημένων «Βίκος Street Relays», καθώς όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης στο δημαρχείο του Βόλου, το 50% των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα στηρίξουν το ιερό έργο του ορφανοτροφείου της πόλης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού εκπαίδευσης παιδιού αθλητισμού πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ) του δήμου Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, εκπροσωπώντας τον δήμο υπογράμμισε αρχικά: «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που η πόλη μας θα φιλοξενήσει έναν τόσο σπουδαίο αγώνα, που έχει πανελλήνιο χαρακτήρα. Η νέα διοίκηση του δήμου είναι ανοικτή και επιδιώκει να διοργανώνονται τέτοιοι αγώνες στην πόλη μας. Θέλουμε να βγαίνει ο κόσμος από το σπίτι του και να αθλείται και τους καλούμε όλους να συμμετάσχουν στα Street Relays, μια διοργάνωση που απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους και χωρίς ιδιαίτερη αθλητική υποδομή. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα τρέξουμε».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής των Βίκος Relays, Λευθέρης Πλακίδας υπογράμμισε: «Ο Βόλος είναι πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, έχει βγάλει πολλές και καλές ομάδες, μπασκετμπολίστες, κωπηλάτες, ιστιοπλόους, πολίστες, ακόμα και τζουντόκα. Τα Βίκος Relays βρίσκονται στην πέμπτη… στροφή τους και μαζί με τον δήμο Βόλου διοργανώνεται αυτός ο αγώνας που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα γιατί το 50% των εσόδων θα δοθεί για την στήριξη του ορφανοτροφείου Βόλου και μέσω του αγώνα αυτού θέλουμε να γίνει γνωστό το έργο που επιτελείται. Μαζί μας θα έχουμε και το σωματείο ατόμων με κινητικές αναπηρίες ‘Ιππόκαμπος’, ενώ θα συμμετάσχουν ξανά και μέλη του ‘Περπατώ’. Η διοργάνωση θα προβληθεί πανελληνίως μέσω των καναλιών Novasports και θα διαπιστώσουν όλοι ότι ο Βόλος έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει μεγάλος αθλητικός τουριστικός προορισμός».

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, Μιχάλης Καπουρνιώτης, δήλωσε με τη σειρά του: «Θέλω να τονίσω ότι ο δήμος Βόλου θα κάνει τα μεγίστα για να μπορέσει αυτή η διοργάνωση να έχει επιτυχία. Θα ενημερώσουμε τα σχολεία, τα δημοτικά γυμναστήρια, θέλουμε ο κόσμος να βγει στην παραλία μας και να συμμετάσχει σε αυτόν τον πρωτότυπο αγώνα. Πιστεύουμε πολύ στην αθλητική δραστηριότητα και είναι ευχής έργον μέσα από αυτή τη διαδικασία να έχουμε και νέους δρομείς, νέους αθλητές».

Η πανέμορφη διαδρομή που έχει επιλεγεί από την οργανωτική επιτροπή θα έχει εκκίνηση από την Αργώ στο ύψος της Καρτάλη και Αργοναυτών, η πρώτη στροφή θα είναι στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στην παραλία της πόλης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/