Connect with us

OLYMPICS

Στήριξη ΕΟΕ στο ράγκμπι

Published

on

Το γεγονός ότι το ράγκμπι βρίσκεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο το 2016 «έσπρωξε» την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πάρει την απόφαση να στηρίξει τη νέα ελληνική ομοσπονδία που ιδρύθηκε.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Η ΕΟΕ ομόφωνα στη συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, αποφάσισε να προσφέρει τη στήριξή της στην ελληνική ομοσπονδία ράγκμπι και ταυτόχρονα να ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό την άρση της απόφασης με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία της και η ένταξή της στην ομοσπονδία χειροσφαίρισης. Έτσι, θα μπορεί να της δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Το σκεπτικό της ΕΟΕ είναι πως πρόκειται για ένα άθλημα που συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το 2016, δεν επιχορηγείται από το κράτος και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει για την ανάπτυξή του μία μεταβατική περίοδος ενός Ολυμπιακού κύκλου ώστε να είναι σε θέση να αναζητήσει ιδίους πόρους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/