Connect with us

LIST

Σταρ; Όχι ευχαριστώ

Published

on

Παραδέξου το, θα ήθελες σαν τρελός να είσαι ένας σούπερ σταρ αθλητής και να ζεις την ονειρεμένη ζωή που κάνουν τα είδωλά σου. Άλλωστε, τι να μη σου αρέσει; Χρήμα με ουρά, φήμη και δόξα, γυναίκες εξωπραγματικής ομορφιάς, ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς. Χρειάζεται να πούμε κι άλλα; Όμως, όπως κάθε τι στη ζωή, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Και κάτω από το λαμπερό περιτύλιγμα, μπορεί πολλές φορές να κρύβεται το πιο δυσάρεστο περιεχόμενο. Το sportsfeed.gr παρουσιάζει τους δέκα λόγους για τους οποίους η… κοινού θνητού ζωή σου είναι απείρως προτιμότερη από εκείνη ενός διάσημου αθλητή.

Του Νίκου Κούδα
[email protected]

Σίγουρα η ιδέα του να σε πληρώνουν αμύθητα ποσά, απλά και μόνο για να παίζεις το άθλημα που αγαπάς ακούγεται καταπληκτική. Το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις όμως γι’ αυτό, είναι κάτι που λίγοι άνθρωποι μπαίνουν στον κόπο να αναλογιστούν. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε στο μυαλό μας μόνο τη μέρα του αγώνα και όχι το υπόλοιπο «πακέτο» που τη συνοδεύει. Δες λοιπόν γιατί η πεζή καθημερινότητά σου μπορεί να είναι τελικά καλύτερη από πολλές απόψεις:

10.
Μπορείς να τρως ό,τι και όταν σου έρθει
Οκ, μπορεί να ακούγεται κάπως ρηχό, αλλά είναι η πραγματικότητα. Ξέρεις τι είναι να σου έρθει ξαφνικά η όρεξη για μία λαχταριστή πίτσα ή για το αγαπημένο σου «βρώμικο» και να μην επιτρέπεται καν να το σκεφτείς; Η ζυγαριά (ειδικά μετά τις γιορτές) είναι ο χειρότερος εχθρός του αθλητή, αλλά όχι και δικός σου.

09.
Ξέρεις ποιοι πραγματικά είναι φίλοι σου
Είναι γεγονός ότι όταν ένας αθλητής ζει τις ένδοξες μέρες της αφθονίας του, περιτριγυρίζεται από ένα σωρό κόσμο: μάνατζερς, «κολλητούς» χειροκροτητές, αυλοκόλακες, θαυμάστριες κ.λ.π. Δυστυχώς, ελάχιστοι ή κανένας από όλους αυτούς δεν θα παραμείνει δίπλα του, όταν τα φώτα της δημοσιότητας θα σβήσουν. Τουλάχιστον εσύ ξέρεις ποιοι είναι πραγματικά εκεί για’ σένα, είτε στα ψηλά, είτε στα χαμηλά.

08.
Μία κακή μέρα στο γραφείο, δεν γίνεται είδηση στο δελτίο των 20:00
Τα έκανες θάλασσα στη δουλειά, έχασες την προθεσμία, είχες μία από εκείνες τις μέρες που απλά τίποτα δε σε θέλει. Ε, και; Μόλις γυρίσεις στο σπιτάκι σου, όλα θα έχουν ήδη ξεχαστεί. Αν όμως σε λένε Ρομπέρτο Μπάτζιο, παίζεις σε τελικό Μουντιάλ, και μόλις έστειλες το πέναλτί σου στα περιστέρια; Ή σε λένε Ντέιβιντ Σίμαν και η απίθανη γκάφα σου στο τέρμα μόλις στοίχισε στην εθνική σου ομάδα μία θέση στα ημιτελικά; Να είσαι σίγουρος ότι τα Μ.Μ.Ε. δεν θα σε αφήσουν να το ξεχάσεις, για πολύ καιρό… Κοινώς, στον επαγγελματικό αθλητισμό τα λάθη απαγορεύονται!

07.
Λογικά ξέρεις αν η γυναίκα σου σε αγαπάει γι’ αυτό που είσαι
Καλό το (πολύ) χρήμα, αλλά έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα: αλλοιώνει την κρίση και τα πραγματικά κίνητρα των ανθρώπων. Έτσι, αν καμιά φορά σε εξοργίζει η γυναίκα σου, μην την παρεξηγείς. Η ουσία είναι ότι μένει δίπλα σου γιατί σε θέλει και σε εκτιμάει αληθινά. Κάτι που δεν μπορούν να ισχυριστούν αρκετοί διάσημοι και πάμπλουτοι αθλητές για το έτερόν τους ήμισυ, ειδικά αν δεν είχαν γνωριστεί και ερωτευτεί τις εποχές που ήταν ακόμη άσημοι. Μπελάς κι αυτός…

06.
Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς σε ηλίθιες ερωτήσεις, ειδικά μετά από δύσκολες στιγμές
Οι ηλίθιες ερωτήσεις είναι ούτως ή άλλες ενοχλητικές για τον οποιονδήποτε. Σκέψου τώρα ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σου, να αποτελείται από την υποχρέωσή σου να απαντάς σε αυτές – με ευπρέπεια. Σκέψου ακόμη να πρέπει να βρεις το κουράγιο να απαντήσεις σε ερωτήσεις τύπου «Πώς νιώθεις τώρα;», ενώ μόλις πριν από λίγο είδες τα όνειρά σου να καταστρέφονται εξαιτίας ενός δικού σου λάθους ή της κακής σου απόδοσης στον αγώνα. Όχι, αυτό δεν πληρώνεται με τίποτα.

05.
Άνθρωποι που δε σε ξέρουν, δε σε μισούν χωρίς λόγο
Ξέρεις πόσο άδικο είναι κάποιος να έχει σχηματίσει άσχημη γνώμη για’ σένα, πριν ακόμη σε γνωρίσει; Πολλαπλασίασέ το τώρα επί δέκα και ίσως θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τη μαζική ψύχωση που συχνά δημιουργείται σε βάρος κάποιου αθλητή σταρ, λόγω μίας δήλωσης που παρερμηνεύτηκε, μίας λανθασμένης εντύπωσης ή ενός υπερβολικού δημοσιεύματος στα Μ.Μ.Ε. Για ρώτα και τον ΛεΜπρον Τζέιμς!

04.
Έχεις το δικαίωμα να είσαι νέος (και άμυαλος)
Δυστυχώς όταν ζεις τη ζωή σου κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στο τι κάνεις, τι λες, πού και με ποιους βγαίνεις, πώς φωτογραφίζεσαι και ένα σωρό άλλα πράγματα. Αυτά, δηλαδή, που για έναν κοινό θνητό πιτσιρικά αποτελούν την πεμπτουσία του να είσαι νέος και ανέμελος! Όταν όμως σε λένε Γιώργο Κατίδη, Εργκίς Κάτσε, Μάριο Μπαλοτέλι κ.λ.π., το λάθος σου θα γίνει πρωτοσέλιδο και η νεαρή σου ηλικία δεν αποτελεί ελαφρυντικό. Dura lex, sed lex.

03.
Δε σε θεωρούν καρμίρη, αν δεν αφήσεις γερό πουρμπουάρ
Όταν ο κόσμος ξέρει ότι έχεις λεφτά με ουρά, περιμένει από εσένα να είσαι και υπερβολικά γαλαντόμος. Σκέψου λοιπόν τώρα, να σε κοιτάνε τα γκαρσόνια με μισό μάτι, επειδή δεν τους άφησες πουρμπουάρ αντίστοιχο με τον μισό λογαριασμό που έκανες! Υπερβολές; Κι όμως υπάρχουν ιστοσελίδες (π.χ. http://www.stainedapron.com/celebs.htm), οι οποίες καταγράφουν εμπειρίες ανθρώπων οι οποίοι δέχτηκαν φιλοδώρημα από διάσημους αθλητές, αναφέροντας το μαγαζί, το ακριβές ποσό και άλλα τέτοια ευχάριστα. Κάλλιο να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα Scotty “No tippin” Pippen…

02.
Δεν είσαι ιδιοκτησία κανενός
Εντάξει, πολλοί από εμάς έχουμε αφεντικά στη δουλειά μας που μάς λένε τι να κάνουμε, αλλά μέχρι εκεί. Για σκέψου τώρα ο προϊστάμενός να σου έριχνε πρόστιμο επειδή είπες κάτι που δεν του άρεσε, επειδή ανέβηκες σε μηχανάκι, έπαιξες μπάλα με τους κολλητούς σου ή απλά επειδή γύρισες από τις διακοπές των Χριστουγέννων με 3-4 κιλά παραπάνω! Κι όμως, όταν υπογράφεις «χρυσοφόρα» συμβόλαια με μία επαγγελματική ομάδα, ξέρεις ότι έχεις ήδη απεμπολήσει πολλά από τα -αυτονόητα- δικαιώματά σου.

01.
Η βραδινή σου έξοδος σου δεν αποτελεί επικίνδυνη αποστολή
Σκέψου μία δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά και την ανακουφιστική προοπτική της καθιερωμένης βόλτας με τα φιλαράκια σου το βράδυ της Παρασκευής. Υπέροχα, έτσι; Και τώρα σκέψου δεκάδες άγνωστοι να σε κοιτάζουν σαν εξωγήινο και να σε δείχνουν χασκογελώντας, να σε σταματάνε για φωτογραφίες, αυτόγραφα, κουβεντούλα κ.ο.κ. Και φυσικά αν κάνεις το λάθος να καπνίσεις ή τολμήσεις να πιεις λίγο παραπάνω και βρίσκονται κοντά σου τίποτα παπαράτσι, ετοιμάσου για απολογία στη διοίκηση. Αλλά μπρος στη δόξα, τι είναι ο πόνος…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/