Connect with us

ΤΖΟΥΝΤΟ

Στα δύσκολα ο Αζωΐδης

Published

on

Στο τατάμι του παγκοσμίου πρωταθλήματος τζούντο στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας μπαίνει το πρωί της Τετάρτης ο Γιώργος Αζωίδης.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Η κλήρωση δεν χαμογέλασε στον τρις πρωταθλητή Ευρώπης στους νέους, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Ρίκι Νακάγια, στο τρίτο προκριματικό γκρουπ. Ο Νακάγια πριν δύο χρόνια κατέκτησε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο ενώ το 2011 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παρίσι.
Ούτως ή άλλως από τον Αζωΐδη δεν υπήρχαν απαιτήσεις μεταλλίου σε αυτή τη διοργάνωση, καθώς πρόσφατα άλλαξε κατηγορία βάρους και θέλει χρόνο προσαρμογής. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα αγωνιστεί χωρίς άγχος για ό,τι καλύτερο.

Στη σημερινή δεύτερη ημέρα, το γεγονός στην Τράκτορ Αρένα του Τσέλιαμπινσκ ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της κατηγορίας των -52 κιλών από την Κοσοβάρα Κελμεντί. Η αθλήτρια αγωνίστηκε υπό τη σημαία της παγκόσμιας ομοσπονδίας τζούντο, λόγω της μη αναγνώρισης του Κοσόβου και έγραψε τη δεύτερη χρυσή σελίδα στην αθλητική ιστορία της χώρας της νικώντας στον τελικό τη Ρουμάνα Τσίτου με 1 βάζα άρι και ένα γιούκο. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία γράφτηκε ένα χρόνο παρά μία ημέρα πριν (27 Αυγούστου 2013) είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και στο παγκόσμιο του Ρίο νικώντας τη Βραζιλιάνα Μιράντα, που σήμερα περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας
Κατηγορία -66 κιλών ανδρών
01. Μασάσι Εμπινούμα (Ιαπωνία)
02. Μιχαΐλ Πουλγιάεφ (Ρωσία)
03. Καμάλ Μαγκομέντοφ (Ρωσία)
03. Γκιόργκι Ζανταράγια (Ουκρανία)
05. Λουκ Κορβάλ (Γαλλία)
05. Κένγκο Τακάιτσι (Ιαπωνία)

Κατηγορία -52 κιλών γυναικών
01.Μαϊλίντα Κελμεντί (Κόσοβο)
02.Αντρέεα Τσίτου (Ρουμανία)
03. Νατάλια Κουζιούτινα (Ρωσία)
03. Έρικα Μιράντα (Βραζιλία)
05. Γιανέτ Ακόστα (Κούβα)
05. Γινγκνάν Μα (Κίνα)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/