Connect with us

EDITORIAL

Στα χνάρια του Βαλβέρδε

Published

on

Είναι πόρνη η μπάλα! Το είπε ο Ίβιτς Όσιμ πριν από 20 χρόνια, αλλά εμείς το ζούμε κάθε εβδομάδα. Βίωσαν το συναίσθημα και στον Ολυμπιακό μετά από την άδικη ισοπαλία 1-1 στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας απέναντι στην Μπενφίκα. Αδικούνται από το σκορ οι «ερυθρόλευκοι». Άξιζαν τη νίκη! Πάνω απ’ όλα, όμως, αδικείται ο Μίτσελ.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο Ισπανός μας εξέθεσε! Όλους! Μέσα σε ένα μήνα μας δείχνει καθημερινά ότι μας γράφει στα παλιά παπούτσια του. Αν και δεν νομίζω πως διαθέτει παλιά παπούτσια διότι εμφανίζεται σαν μοντέλο σε κάθε δημόσια εμφάνισή του. Αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Ο Μίτσελ κάνει ό,τι εκείνος νομίζει καλύτερο για την ομάδα δίχως να δίνει βάση σε όσα του καταλογίζουμε εμείς, αλλά και ο… Βαγγέλης Μαρινάκης.

Πήγε ο Ολυμπιακός στις Βρυξέλλες και ο Ισπανός έπαιξε το ματς σε μια ζαριά. Ρίσκαρε με μία τυχοδιωκτική 11άδα. Και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν αργότερα, ο Μίτσελ θεώρησε ότι ο Ολυμπιακός έδινε απέναντι στην Άντερλεχτ τον αγώνα της επιβίωσής του στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από την εντός έδρας ήττα από την Παρί. Γι’ αυτό άφησε τα ρέστα του στο τραπέζι.

Στη Λισσαβόνα ακολούθησε εντελώς διαφορετική τακτική. Ο Μίτσελ ρίσκαρε για άλλη μία φορά. Αλλά εντελώς… ανάποδα. Άφησε στον πάγκο τον Χαβιέ Σαβιόλα. Την κορυφαία μεταγραφή του Ολυμπιακού, αλλά και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν έχαναν οι «ερυθρόλευκοι», θα στηνόταν στον τοίχο ο Μίτσελ. Αλλά διέγραψε ο Ισπανός κάθε κίνδυνο. Έφτιαξε το δικό του πλάνο. Και το υπηρέτησε. Ακόμα και κόντρα στις καιρικές συνθήκες. Η απόδοση του Ολυμπιακού τον δικαίωσε! Το αποτέλεσμα κατά το ήμισυ. Αν μη τι άλλο, όμως, ο Μίτσελ επιβεβαίωσε όλους εκείνους που τον χαρακτηρίζουν «ισχυρή προσωπικότητα».

Προπονητικά μπορεί να χρειάζεται πολλά… ψωμιά για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Αλλά ήδη βάζει τη δική του σφραγίδα στον Ολυμπιακό. Και, μάλιστα, αναδεικνύει στην πρώτη γραμμή και τους Έλληνες παίκτες! Άλλο που δεν θέλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αποτελεί το τελευταίο οχυρό για να εδραιώσει ο Μίτσελ τη θέση του στον Πειραιά και στην Ελλάδα γενικότερα. Αλλά όπως ήδη άρχισε να ακούγεται στο Ρέντη ότι ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού βαδίζει στα χνάρια του Ερνέστο Βαλβέρδε. Μήπως το δούμε σύντομα και πρωτοσέλιδο; Από τη διάθεση του προέδρου εξαρτάται…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/