Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Στην Αθήνα ο Κιμέτο

Published

on

Στην Ελλαδα, με αφορμή τον μαραθώνιο Αθήνας, θα βρεθεί ο Ντένις Κιμέτο , ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της απόστασης των 42.195μ., που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 2:03 στο αγώνισμα.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Το νέο σπουδαίο όνομα στο αγώνισμα, που βελτίωσε στο μαραθώνιο του Βερολίνου το παγκόσμιο ρεκόρ, θα βρίσκεται στην Αθήνα το τετραήμερο των εκδηλώσεων (6-9/11) για τον 32ο μαραθώνιο.
Ο 30χρονος στη διάρκεια του γκαλα των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων, που διοργανώνει στην Αθήνα η AIMS, θα τιμηθεί ως ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της χρονιάς. Ο Κενυάτης …έπαιξε χωρίς αντίπαλο, σε μια χρονιά που το πρόγραμμα της δεν περιλάμβανε Ολυμπιακούς αγώνες ή παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ο αθλητής τερμάτισε στο Βερολίνο σε 2:02.57, ενώ ήταν νικητής και στο μαραθώνιο του Σικάγο. Η παρουσία του στην Ελλάδα στο περιθώριο του Μαραθωνίου Αθήνας είναι πολύ σημαντική και αναμένεται να δώσει μια επιπλέον λάμψη στο ήδη σπουδαίο γεγονός.

Δύο ακόμη κορυφαίες αθλήτριες θα έρθουν στην Ελλάδα με αφορμή το γκαλά της AIMS. Πρόκειται για τη νικήτρια στο μαραθώνιο του Σικάγου και της Βοστώνης, Ρίτα Γέπτο και την νέα κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο Φλόρενς Κίπλαγκατ. Η Γέπτο στη Βοστώνη πέτυχε 2:18.17, επίδοση που την καθιστά την γρηγορότερη αθλήτρια στο αγώνισμα, από τον Απρίλιο του 2012.
Από την πλευρά της η Κίπλαγκατ, μπορεί να μην έχει σημειώσει κάποια νίκη στο αγώνισμα του μαραθωνίου (ήταν δεύτερη στο Λονδίνο), όμως, με 1:05.12 είναι η νέα κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο.

Η Αθήνα, με αφορμή τον 32ο μαραθώνιο Αθήνας και τις παράλληλες εκδηλώσεις του, γίνεται το επίκεντρο του μαραθωνίου παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, ο ΣΕΓΑΣ και η οργανωτική επιτροπή του ΑΜΑ, εν όψει της 32ης «στάσης» του μαραθωνίου Αθήνας (9/11).
Στη συνέντευξη θα παρουσιαστεί το κοινωνικό πρόσωπο της διοργάνωσης, των συνεργαζόμενων με το μαραθώνιο και το ΣΕΓΑΣ ΜΚΟ, των χορηγών και των υποστηρικτών του γεγονότος, οι οποίοι συμμετέχουν στο κοινωνικό πρόγραμμα του ΑΜΑ με σχετικές δραστηριότητες.
Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Intercontinental (Συγγρού 89-93), στις 12 το μεσημέρι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/