Connect with us

ΤΖΟΥΝΤΟ

Στην κορυφή του κόσμου

Published

on

Ο Ηλίας Ηλιάδης έγραψε ιστορία στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας καθώς κατέκτησε για τρίτη φορά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Απλά υπέροχος, ο 28χρονος Ολυμπιονίκης ισοπέδωσε όποιον αντίπαλο βρήκε στο δρόμο του και με πέντε νίκες αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου και πάλι επαναλαμβάνοντας τους άθλους του 2010 και 2011. Τι και αν έκανε εγχείρηση στο μηνίσκο πριν τέσσερις μήνες; Απλά, το… ξέχασε και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στα τατάμι της «Τράκτορ Αρένα».

Στον τελικό απέναντι στον 20χρονο Κρίστιαν Τοτ, που για πρώτη φορά βρέθηκε σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών, ο Ηλιάδης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Δύο λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα έβαλε τέλος με ένα μεγαλοπρεπές ιπόν. Και πάλι παγκόσμιος πρωταθλητής και πάλι στην αγκαλιά του Νίκου Ηλιάδη για να γιορτάσουν μαζί την επιτυχία τους, υπό τους ήχους του «Δυνατά – Δυνατά» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, εκεί στο Τσέλιαμπινσκ.

Στον ημιτελικό, κόντρα στον Ουζμπέκο Τζουράεφ, ο Ηλιάδης δεν είχε την ορμητικότητα των προηγούμενων τριών αγώνων, που τους κέρδισε με ippon, αλλά ένα yuko ήταν αρκετό για να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Νωρίτερα, είχε… εξολοθρεύσει τους Ροντρίγκες (Βενεζουέλα), Ντίας (Πορτογαλία) και Ελμόντ (Ολλανδία)

Τα αποτελέσματα της ημέρας
Κατηγορία -90 κιλών ανδρών
01.Ηλιάδης (Ελλάς)
02. Τοτ (Ουγγαρία)
03. Λιπαρτελιάνι (Γεωργία)
03. Βοπρόσοφ (Ρωσία)
05. Ντενίσοφ (Ρωσία)
05. Τζουράεφ (Ουζμπεκιστάν)

Κατηγορία -70 κιλών γυναικών
01. Γιούρι Αλβεάρ (Κολομβία)
02. Κάρεν Νουν Ίρα (Ιαπωνία)
03. Όνιξ Κορτές Αλντάμα (Κούβα)
03. Καταρίνα Κλις (Πολωνία)
05. Μπάρμπαρα Μάτιτς (Κροατία)
05. Κιμ Πόλινγκ (Ολλανδία)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/