Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στη Μίκρα το ντέρμπι της αγωνιστικής

Published

on

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται αύριο το πρωτάθλημα χάντμπολ της μεγάλης κατηγορίας των ανδρών με το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ κα τον Φίλιππο Βέροιας να ξεχωρίζει, για την 8η αγωνιστική.

Το πρόγραμμα
Αύριο – 8η αγωνιστική

ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- ΑΕΣΧ Πυλαίας (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
ΔΓ Νίκαιας 18:00, Άρης Νίκαιας- Φοίβος Συκεών (Τσάκωνας- Τόλιος, Μίγκας)
Μίκρα 18:00, ΠΑΟΚ- Φίλιππος Βέροιας (Δελόγλου- Θεοδοσίου, Παρτεμιάν)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Πανελλήνιος (Τσάμος- Φωκίτης, Νικολίτσας)

Βαθμολογία
1. ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΝΙ 14
2. ΠΑΟΚ 11
3. ΑΕΚ 11
4. Πανελλήνιος 10
5. ΑΣΕ Δούκα 10
6. Διομήδης Άργους 8
7. Φίλιππος Βέροιας 7
9. ΑΕΣΧ Πυλαίας 5
10. Αερωπός Έδεσσας 2
11. Φοίβος Συκεών 2
12. Αρης Νίκαιας 0
ΙΕΚ ΞΥΝΗ και Σεριφάτο έχουν ένα ματς περισσότερο

Το ντέρμπι της αγωνιστικής
Στη Μίκρα ΠΑΟΚ και Φίλιππος που προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα που οι γηπεδούχοι αγωνιστικά και λόγω παράδοσης έχουν την υπεροχή. Ο Δικέφαλος του βορρά είναι αήττητος στην έδρα του εδώ και οκτώ χρόνια απέναντι στους Βεροιώτες και μετράει 4 συνεχόμενες νίκες και συνολικά σε 9 παιχνίδια έχει 6 νίκες- 3 ισοπαλίες. Τελευταία νίκη του Φιλίππου ήταν στις 17 Δεκεμβρίου 2008 με 46-45 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι για τους «16» του κυπέλλου που κρίθηκε στα πέναλτι.

Δυνατή αναμέτρηση στην Έδεσσα
Στην Έδεσσας, ο ανεβασμένος Αερωπός μετά την νίκη του στη Βέροια επί του Φιλίππου υποδέχεται την ΑΕΣΧ Πυλαίας, η οποία έχει δείξει καλή εικόνα τις πρώτες αγωνιστικές. Ο προπονητής του Αερωπού Γιάννης Πηλαλίδης, δήλωσε: «Σίγουρα έχει ανέβει η ψυχολογία μετά την νίκη με τον Φίλιππο. Πρέπει να κερδίσουμε αύριο αν θέλουμε να έχει νόημα η επικράτηση στη Βέροια. Η ΑΕΣΧ Πυλαίας είναι μια ομάδα με σοβαρότητα, θα παίξει ελεύθερα και αυτό την κάνει επικίνδυνη». Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο πλέι μέικερ Χρήστος Παπαδόπουλος είπε: «Πάμε στην Έδεσσα για την νίκη. Ο Αερωπός καίγεται για βαθμούς και έχει δύσκολη έδρα, αλλά πιστεύω στην ομάδα μας. Η αναμέτρηση θα κριθεί στα λιγότερα λάθη».

Παιχνίδι για… παραμονή
Στη Νίκαια θα πραγματοποιηθεί ένα κομβικό παιχνίδι για την παραμονή στην κατηγορία με τον Άρη να φιλοξενεί τον Φοίβο Συκεών. Οι γηπεδούχοι είναι οι μοναδικοί στην κατηγορία χωρίς βαθμό, αλλά η εμφάνιση κόντρα στην Πυλαία δείχνει ότι έχουν τις δυνατότητες να κάνουν ζημιές. Η ομάδα των Συκεών από την άλλη είναι το φαβορί, αλλά αν δεν κερδίσει, τότε θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Απειλητικός ο Πανελλήνιος
Στο κλειστό της Νέας Κίου ο Διομήδης Άργους θα επιχειρήσει να ανασυνταχτεί μετά την αποχώρηση του Πασσιά, ώστε να καταφέρει να συνεχίσει το καλό σερί των τελευταίων αγώνων.
Από την άλλη πλευρά οι «Ολυμπιονίκες» έχουν κάνει ένα ονειρικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις και πλέον μέσα στην τετράδα των πλέι οφ.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι «Λύκοι» μετρούν τέσσερις εντός έδρας σερί νίκες επί του Πανελληνίου, έχοντας σκοράρει σε όλες 32 γκολ και μάλιστα με διαφορά τερμάτων 128-74. Τελευταία νίκη των «Ολυμπιονικών» στο Άργος ήταν στις 23 Ιανουαρίου 2010 με 28-27.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/