Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Στο μικροσκόπιο η Astana

Published

on

Η διεθνής ομοσπονδία ποδηλασίας αποφάσισε να ψάξει σε βάθος αν η ομάδα της Astana αποτρέπει τους ποδηλάτες της από το να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Τα πρόσφατα θετικά δείγματα σε ερυθροποιητίνη των αδερφών Ινγκλίνσκι, έβαλαν σε υποψίες την UCI, παρόλο που η Astana τους απέπεμψε άμεσα. Πριν ένα μήνα, οι δύο ποδηλάτες είχαν δηλώσει ότι χρησιμοποιούσαν την απαγορευμένη ουσία εν αγνοία τη ομάδας, όμως φαίνεται ότι η διεθνής ομοσπονδία δεν πείστηκε.

Σε ανακοίνωση της UCI τονίζεται ότι εκπρόσωποι της διεθνούς ομοσπονδίας θα μιλήσουν με τους ανθρώπους της Astana για «να εξακριβώσουν αν η ομάδα κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι ποδηλάτες της δεν παίρνουν αναβολικά» και μάλιστα τονίστηκε ότι τα συγκεκριμένα δείγματα «αποτελούν ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση που γίνεται στην ομάδα και την ηθική της».

Η Astana, που αναδείχθηκε κορυφαία δύναμη στο φετινό Γύρο Γαλλίας, είναι μέλος της Movement for a Credible Cycling, οργάνωσης που έχει σκοπό να αποσυνδέσει τη χρήση παράνομων ουσιών με το άθλημα.

«Με την άμεση απομάκρυνση του Ιγκλίνσκι η διοίκηση επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στην “καθαρή” ποδηλασία. Η Astana αρνήθηκε να υπερασπιστεί αθλητή που δε σεβάστηκε τους κανόνες και τις αρχές που υπέγραψε στο συμβόλαιό του», σημείωνε η ανακοίνωση της ομάδας πριν ένα μήνα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/