Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Σόου από τον Μπολτ

Published

on

Ένα από τα πιο αναμενόμενα χρυσά μετάλλια του 2014, ήταν αυτό της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. στους κοινοπολιτειακούς αγώνες στίβου. Ο Γιουσέιν Μπολτ και η παρέα του με χρόνο 37.58 (ρεκόρ αγώνων) έκαναν περίπατο στον Χάμπντεν Παρκ της Γλασκόβης.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο μεγάλος («Σούπερμαν») Μάικλ Τζόνσον το είπε πριν από τον αγώνα. «Ο καιρός θα είναι ίδιος για όλες τι ομάδες. Δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι Τζαμαϊκανοί από τις άσχημες καιρικές συνθήκες περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες. Οι αλλαγές είναι αυτές που μετράνε περισσότερο στη σκυταλοδρομία και η Τζαμάικα τις κάνει εξαιρετικά» τόνισε ο Αμερικανός θρύλος του στίβου πριν τον αγώνα και δικαιώθηκε.

Και πως να μη δικαιωθεί άλλωστε, όταν στην ομάδα των Τζαμαϊκανών βρίσκεται ο Γιουσέιν Μπολτ. Ακόμα και χωρίς αγώνες φέτος στα πόδια του, δεν υπήρχε αθλητής στο Χάμπντεν Παρκ που να μπορεί να τον… ανησυχήσει. Οι Άγγλοι έκαναν ότι μπορούσαν. Στην τελευταία αλλαγή, Μπολτ και Τάλμποτ πήραν τη σκυτάλη σχεδόν ταυτόχρονα, όμως στον τερματισμό, ο ταχύτερος άνθρωπος όλων των εποχών είχε διαφορά τουλάχιστον πέντε μέτρων από τον Άγγλο. Η ομάδα της Αγγλίας έκανε χρόνο 38.02 ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η ομάδα του Τρίνιταντ και Τομπάγκο με 38.10.

Αμέσως μετά τον τερματισμό, ακολούθησε το γνωστό σόου του Μπολτ. Ο γύρος του θριάμβου υπογράφοντας εκατοντάδες αυτόγραφα, βγάζοντας selfie φωτογραφίες με τους φιλάθλους που δε σταματούσαν να τον αποθεώνουν. Ο Τζαμαϊκανός είναι ο απόλυτος σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού και το απέδειξε για άλλη μία φορά στη βροχερή Γλασκώβη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/