Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τέλος η σεζόν

Published

on

Το μετάνιωσε ο Μπολτ και τελικά δε θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Ζυρίχης. Προς απογοήτευση των διοργανωτών αλλά και τους φιλάθλων που φρόντισαν για το sold out των εισιτηρίων, ο Τζαμαϊκανός ανακοίνωσε την απόσυρση του από το μίτινγκ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μάλιστα ο Μπολτ όχι μόνο αποσύρθηκε από το μίτινγκ της Ζυρίχης, αλλά ανακοίνωσε πως δε θα αγωνστεί άλλο για το 2014. Στην ανακοίνωση των Ελβετών γίνεται αναφορά στο λόγο τη απόσυρσης. «Όπως είναι γνωστό σε όλους, ο Γιουσέιν Μπολτ δεν κατάφερε να προετοιμαστεί σωστά φέτος λόγω του τραυματισμού του στο πόδι. Ο προπονητής του, Γκλεν Μιλς είναι ικανοποιημένος με την απόδοση του Μπολτ στους τρεις αγώνες που πήρε μέρος φέτος αλλά ήρθε η στιγμή να σταματήσει να πιέζει τον αθλητή για να προετοιμαστεί πιο σωστά για το 2015. Ο Μπολτ θα σταματήσει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, θα συμμετάσχει σε κάποιες ενέργειες των χορηγών του και θα ξεκινήσει πάλι τις προπονήσεις τον Οκτώβριο» αναφέρει το ανακοινωθέν των Ελβετών.

«Το σώμα του Μπολτ έχει πραγματοποιήσει απίστευτες επιδόσεις τα τελευταία χρόνια, όμως δεν είναι μηχανή» τόνισε ο διευθυντής του μίτινγκ της Ζυρίχης Πάτρικ Μάγκιαρ και συμπλήρωσε «αν ένας αθλητής αυτού του επιπέδου και ο προπονητής του πιστεύουν ότι η ξεκούραση είναι απαραίτητη δεν πρόκειται να αμφισβητήσουμε αυτήν την απόφαση και θα την στηρίξουμε πλήρως”.

Το 2014 ο Μπολτ, αγωνίστηκε στους κοινοπολιτειακούς αγώνες με την ομάδα 4Χ100μ. της Τζαμάικα όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια έτρεξε στο «Mano a mano» στην Κόπακαμπάνα κερδίζοντας τον αγώνα των 100μ. με 10.06. Η τρίτη και τελευταία του κούρσα, ή΄ταν προχθές στη Βαρσοβία όπου έτρεξε τα 100μ. σε 9.98. Μάλιστα η επίδοση αυτή θεωρείται η κορυφαία όλων των εποχών στα 100μ. κλειστού στίβου (είχαν κλείσει την οροφή στο στάδιο οι Πολωνοί), όχι όμως και παγκόσμιο ρεκόρ καθώς δεν είναι επίσημο αγώνισμα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/