Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

«Τίμησα τα χρώματα μας»

Published

on

O Γιώργος Μπούγλας επιστρέφει από την Ισπανία με κέρδος την εμπειρία από τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου.

Όπως είχε δηλώσει στο Sportsfeed πριν την αναχώρησή του, ο μεγάλος στόχος του ήταν να τερματίσει στον αγώνα αντοχής των 256 χιλιομέτρων. Αυτό δε συνέβη, καθώς ο Τρικαλινός ποδηλάτης εγκατέλειψε λίγο μετά τα μισά της διαδρομής, όμως για δύο ώρες οι κάμερες ήταν στραμμένες πάνω του, καθώς έτρεχε μόνος πίσω από τους ξεκολλημένους.

«Για μένα η συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Το να βρίσκεσαι στην εκκίνηση με αθλητές που βλέπεις μόνο στην τηλεόραση είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ήθελα η πρώτη μου εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου να μην περάσει απαρατήρητη, γι αυτό προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες του προπονητή μου και να μπω στο ξεκόλλημα. Δεν τα κατάφερα αλλά στην συνέχεια βρήκα την ευκαιρία να ξεφύγω χωρίς ουσιαστικά να το καταλάβω αφού δεν έκανα κάποια επίθεση. Όλη την ώρα που ήμουν ξεκολλημένος ο κόσμος δεν σταμάτησε να με ενθαρρύνει και να φωνάζει το όνομά μου, κάτι που μου έδινε αφάνταστη δύναμη. Δυστυχώς ένα μπροστινό σκασμένο ελαστικό και ο απίστευτα πολύς χαμένος χρόνος αλλαγής του έφεραν το γκρούπ σε απόσταση αναπνοής πίσω μου και έτσι τελείωσε η προσπάθειά μου», τόνισε ο 24χρονος ποδηλάτης

Για την ανταπόκρισή που είχε η προσπάθειά του, ο Μπούγλας είπε ότι «πιστεύω ότι τίμησα όσο καλύτερα μπόρεσα τα ελληνικά χρώματα αν και η ΕΟΠ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και κάτω από απίστευτη πίεση εκ μέρους της ομάδας μου αποφάσισε να με στείλει σε έναν αγώνα που με το “σπαθί” μου είχα κερδίσει την πρόκριση. Το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ με μόνο συνοδό τον Βασίλη Αναστόπουλο, team manager και προπονητή μου στην SP Tableware, η οποία και του κάλυψε όλα τα έξοδα, μου έδωσε ένα ακόμα κίνητρο για να προσπαθήσω να κάνω αισθητή την παρουσία μου σε αυτό τον αγώνα. Ευχαριστώ την ΕΟΠ που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ, φυσικά την ομάδα μου αφού χωρίς αυτή δεν θα είχα πάρει την πρόκριση και δεν θα είχα υποστήριξη στον αγώνα και όλους τους φίλους της ποδηλασίας για τα μηνύματα που μου έστειλαν μετά την λήξη του αγώνα».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/