Connect with us

STORY

Τί τρέχει με τους Νικς;

Published

on

Έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο payroll στο ΝΒΑ με σχεδόν 87 εκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια παικτών. Είναι η πρώτη σε εμπορική αξία ομάδα στο ΝΒΑ βάσει της λίστας του Forbes με 1,1 δισ. δολάρια. Είχαν πέρσι 243 εκατ. δολάρια έσοδα. Κι όμως οι Νικς της Νέας Υόρκης βρίσκονται στα χαμένα και δεν έχουν ούτε καν… βάρκα την ελπίδα.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follos me @George_Siridis

Μετρούν πέντε σερί ήττες στο θρυλικό Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν, έχουν ρεκόρ 3-6 και όπως είπε ο ηγέτης τους, Καρμέλο Άντονι “αυτή τη στιγμή παίζουμε σαν… σκατά! Ούτε καν προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας”.Γιατί οδηγήθηκαν οι Νικς σε αυτό το σημείο;

Ο υπεύθυνος της κατρακύλας
Βασικός υπεύθυνος για αυτούς τους Νικς είναι ο Τζέιμς Ντόλαν, το “αφεντικό” των Νικς. Μαζί του όλοι οι συνεργάτες του, που κατάφεραν να φτιάξουν μια ομάδα που δεν… στρίβει. Οι Νικς κοστίζουν 87 εκατ. δολάρια σε συμβόλαια. Από αυτά τα 21 εκατ. δολάρια παίρνει ο Στουντεμάιρ, ο οποίος είχε υπογράψει για 100 εκατ. δολάρια και έχει παίξει ελάχιστα, έχει προσφέρει επίσης ελάχιστα αφού περισσότερο βρίσκεται στα αποθεραπευτήρια, παρά στο παρκέ. Είναι μια ομάδα που έχει δύο 37χρονους (Μάρτιν, Πριτζιόνι), έναν 34χρονο (Αρτέστ), και άλλους τρεις πάνω από τα 30 (Στουντεμάιρ, Φέλτον, Ούντριχ). Πιο κακοσχεδιασμένη ομάδα που διεκδικεί στόχους δεν υπάρχει στο ΝΒΑ.

Λίγος ο προπονητής
Ο Μάικ Γούντσον δεν είναι ο προπονητής για να οδηγήσει τους Νικς σε αυτό που αναζητούν από το 1972, ένα πρωτάθλημα. Είναι καλός προπονητής, αλλά όχι αυτός που χρειάζονται οι Νικς για να ξεφύγουν από την μετριότητα. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν μπορεί να οδηγήσει το… καράβι, όχι μόνο φέτος που οι Νικς έχουν ρεκόρ 3-6, αλλά και πέρσι, όταν στα πλέι οφ οι Νικς αποκλείστηκαν εύκολα από τους Πέισερς.

Ο Καρμέλο δεν είναι Λεμπρόν
Ο Καρμέλο Άντονι είναι είδωλο στη Νέα Υόρκη, γιατί κατάγεται από εκεί, έπαιξε στο Σίρακιουζ, είναι από μικρός οπαδός των Νικς, αλλά δεν είναι ούτε Λεμπρόν Τζέιμς, ούτε Κόμπι Μπράιαντ, ούτε καν… Λατρέλ Σπρίουελ ή Τζον Σταρκς, που άφησαν το στίγμα τους στους Νικς. Είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά ποτέ στα δύσκολα δεν έχει φωνάξει “παρών”. Δεν το έκανε ούτε στους Νάγκετς, δεν το κάνει ούτε στους Νικς.
Οι υπόλοιποι παίκτες που έχουν στο ρόστερ τους οι Νικς δεν μπορούν πότε να διεκδικήσουν έναν τίτλο έτσι όπως είναι. Το να έχει μια ομάδα πρωταθλητές του ΝΒΑ (Τσάντλερ, Αρτέστ, Ούντριχ) από περασμένα χρόνια, δεν σημαίνει ότι θα πάει για πρωτάθλημα. Χρειάζονται άλλα πράγματα και αυτά δεν τα έχουν οι Νικς.

Το λάθος “Μπαρνιάνι”
Αποδεικνύεται λανθασμένη η επιλογή του Αντρέα Μπαρνιάνι, ο οποίος μάλλον… κατά λάθος ήταν το Νο1 του ντραφτ το 2006. Κινήθηκε στην μετριότητα στους Ράπτορς, το ίδιο κάνει και στη Νέα Υόρκη. Για τον Στουντεμάιρ έγινε αναφορά παραπάνω. Η μεγαλύτερη “πληγή” των Νικς, γιατί δίνουν ένα κάρο λεφτά και δεν παίρνουν τίποτα πίσω.

Η πιο μεγάλη αγορά του ΝΒΑ, η Νέα Υόρκη, μετράει μόλις δύο πρωταθλήματα. Οι Νικς ήταν πρωταθλητές το 1970 και το 1973, όταν ακόμα ο Φιλ Τζάκσον έπαιζε μπάσκετ. Έκτοτε μετρούν μόλις δύο παρουσίες σε τελικούς, το 1994 όταν έχασαν στο έβδομο παιχνίδι από τους Ρόκετς και το 1999 όταν έχασαν με 4-1 από τους Σπερς. Ίσως και να αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στον παγκόσμιο αθλητισμό, όπου η αθλητική πρωτεύουσα μιας χώρας δεν έχει μερίδιο στους τίτλους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/