Connect with us

STORY

Τα διαμάντια του στίβου

Published

on

Το 11ο μίτινγκ στίβου της σειράς Ντάιαμοντ λιγκ διεξάγεται σήμερα στη Στοκχόλμη, με τη μάχη για το διαμάντι στα περισσότερα αγωνίσματα να είναι ντέρμπι. Με εξαίρεση τον Ρενό Λαβιλενί. Ο Γάλλος επικοντιστής και καθόλου να μην αγωνιστεί στα τρία εναπομείναντα μίτινγκ, πάλι αυτος θα πάρει το διαμάντι.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η σειρά των Ντάιαμοντ λιγκ, αντικατάστησε το 2010 τα Γκόλντεν λιγκ με το σκεπτικό οι αγώνες να διοργανώνονται και εκτός Ευρώπης. Πλεον τα μίτινγκ ταξιδεύουν και στο Κατάρ (Ντόχα), την Κίνα (Σαγκάη) και τις ΗΠΑ (Γιουτζίν και Νέα Υόρκη). Διεξάγονται 16 αγωνίσματα για τους άνδρες και άλλα τόσα για τις γυναίκες. Κάθε αγώνισμα γίνεται επτά φορά κατά τη διάρκει της σειράς και ο αθλητής/αθλήτρια που θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στο τέλος κερδίζει 30.000 ευρώ και ένα… διαμάντι, ενώ σε κάθε μιτινγκ μοιράζονται 330.000 ευρώ στους νικητές των αγωνισμάτων.

Σήμερα στη Στοκχόλμη θα υπάρχει και ελληνική συμμετοχή. Ο Κώστας Φιλιππίδης θα αγωνιστεί στο άλμα επί κοντώ. Μάλιστα ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης έχοντας τρεις βαθμούς, πίσω από τον Ρενό Λαβιλενί (20 βαθμοί) και τον Γιαν Κούντλιτσα (7 βαθμοί). Στη σειρά συμμετέχουν και οι Λούης Τσάτουμας, Κατερίνα Στεφανίδη.

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας
Γυναίκες
Δισκοβολία
Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία) 18 βαθμοί
Μήκος
Τιάνα Μπαρτολέτα (ΗΠΑ) 8 βαθμοί
Υψος
Μπλάνκα Βλάσιτς (Κροατία) 10 βαθμοί
200μ.
Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε (Νιγηρία) 11 βαθμοί
400μ.
Νόβλιν Γουιλιαμς Μιλς (Τζαμάικα) 14 βαθμοί
1500μ.
Αμπέμπα Αρεγκάβι (Σουηδία) 12 βαθμοί
3000μ. στιπλ
Σόφία Ασέφα (Αιθιοπία) 11 βαθμοί
Χιότ Αγιαλέ (Αιθιοπία) 11 βαθμοί
100μ. εμπόδια
Κουίν Χάρισον (ΗΠΑ) 11 βαθμοί

Άνδρες
800μ.
Ντέιβιντ Ρουντίσα (Κένυα) 8 βαθμοί
100μ.
Μάικλ Ρότζερς (ΗΠΑ) 9 βαθμοί
Σφαιροβολία
Ρις Χόφα (ΗΠΑ) 11 βαθμοί
Ακοντισμός
Ιχάμ Αμπντελραχμάμ (Αίγυπτος) 8 βαθμοί
Βίτεσλαβ Βέσελι (Τσεχία) 8 βαθμοί
Επί κοντώ
Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 20 βαθμοί
400μ. εμπόδια
Χαβιέρ Κούλσον (Πουέρτο Ρίκο) 13 βαθμοί
Μάικλ Τίνσλεϊ (ΗΠΑ) 13 βαθμοί
Μήκος
Τζεφ Χέντερσον (ΗΠΑ) 8 βαθμοί
5000μ.
Γενιού Αλαμιρέ (Αιθιοπία) 14 βαθμοί

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/