Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Τα κορυφαία… ακαδημαϊκά κουπιά

Published

on

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των τεσσάρων υποψηφίων για το βραβείο «Parmigiani Spirit Award», που απονέμεται για δεύτερη χρονιά φέτος στους κορυφαίους κωπηλάτες πανεπιστημίων από την παγκόσμια ομοσπονδία κωπηλασίας.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Θέλοντας να ανταμείψει την αθλητική αρτιότητα σε συνδυασμό με την ακαδημαϊκή αριστεία και την κοινωνική ευαισθησία, η παγκόσμια ομοσπονδία κωπηλασίας, σε συνεργασία με τη διάσημη εταιρεία κατασκευής ρολογιών «Parmigiani Fleurier», θα βραβεύσει και φέτος έναν νέο κωπηλάτη που σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις και στα τρία αυτά πεδία, επιδεικνύοντας ήθος και χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές της κωπηλασίας στην καθημερινή ζωή του, εμπνέοντας άλλους συνανθρώπους του.

Οι τέσσερις φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το έπαθλο είναι ο Νοτιοαφρικανός Μαλιμπόνγκουε Τσεμπεκούλου, φοιτητής νομικής στο πανεπιστήμιο Rhodes της πατρίδας του και εμπνευστής ενός προγράμματος εκμάθησης κωπηλασίας στη γένέτειρά του Μακάνα, ο Γερμανός Φραντζ Γκράβενχορστ, διδακτορικός φοιτητής στον τομέα εφαρμοσμένων επιστημών του πανεπιστημίου της Ζυρίχης με ερευνητικό έργο στον τομέα της υγείας και του αθλητισμού, ο Ιρλανδός Μάθιου Ο’ Ντόνοχιου, φοιτητής στη σχολή μηχανολόγων μηχανικών του πανεπιστημίου Γέιλ των ΗΠΑ με ευρεία φιλανθρωπική δράση, και η Βρετανίδα Λίλι φαν ντεν Μπρόκε, που σπουδάζει πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία και οικονομικά στο πανεπιστήμιο Ντάραμ της Βρετανίας, και το 2012 είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο της τετρακώπου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η κριτική επιτροπή που θα ανακοινώσει την τελική της απόφαση σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα στα μέσα Οκτωβρίου, αποτελείται από τον Νεοζηλανδό Ολυμπιονίκη Μάχε Ντρίσντεϊλ, τη Γερμανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Λένκα Βεχ, τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας «Parmigiani Fleurier», Ζαν-Μαρκ Ζακό, καθώς και τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας κωπηλασίας και χρυσό Ολυμπιονίκη το 2000 στο Σίδνεϊ, Ζαν-Κριστόφ Ρολάν.

«Όπως και την πρώτη χρονιά, τα επιτεύγματα των υποψήφιων κωπηλατών είναι εξαιρετικά», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ρολάν. «Ξέρω καλά ότι οι κριτές θα έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο προκειμένου να επιλέξουν τον τελικό νικητή», κατέληξε ο 46χρονος Γάλλος.

Ο νικητής θα λάβει ως βραβείο ένα χειροποίητο ρολοϊ κατασκευής της «Parmigiani Fleurier», ενώ ο κωπηλατικός σύλλογος στον οποίο ανήκει ο βραβευθείς, θα κερδίσει μία ολοκαίνουρια οκτάκωπο βάρκα μάρκας «Filippi», κατασκευασμένη κατόπιν ειδικής παραγγελίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/