Connect with us

TOP

Τα κριτήρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς για το σερφ

Published

on

Η παγκόσμια ομοσπονδία του σερφ ανακοίνωσε τα κριτήρια πρόκρισης για τους Αγώνες του 2020, όπου το άθλημα θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Συνολικά 20 άνδρες και 20 γυναίκες θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς με την κάθε χώρα να έχει δικαίωμα να στείλει μέχρι και δύο αθλητές ή αθλήτριες για να αγωνιστούν στην παραλία Σιντασίτα που βρίσκεται στην επαρχία Τσίμπα περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο.
Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι 10 κορυφαίοι άνδρες και οι οκτώ γυναίκες από το παγκόσμιου τουρ του 2019 θα πάρουν την πρόκριση. Σε αυτούς θα προστεθούν οι τέσσερις πρώτοι (πλην αυτών που ήδη προκριθηκαν) άνδρες και έξι γυναίκες από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020. Από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 θα προκύψουν και τέσσερις θέσεις σε άνδρες και ισάριθμες σε γυναίκες μία για ήπειρο ενώ από μία θέση θα δοθεί στο νικητή και τη νικήτρια των παναμερικανικών αγώνων του 2019 στη Λίμα. Η Ιαπωνία θα έχει τουλάχιστον μία θέση στους άνδρες και μία στις γυναίκες.
Κανένας σέρφερ που δε θα έχει συμμετάσχει στα παραπάνω διοργανώσεις δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς.
Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Αργεντίνος Φερνάντο Αγκουέρε που είναι και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ειδών σερφ REEF πιστεύει ότι όλοι οι επαγγελματίες σέρφερ θα επιδιώξουν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς. Άλλωστε ο ίδιος αποτελεί το βασικό χορηγό για τους περισσότερους από αυτούς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/