Connect with us

STORY

Τα μαγικά του “Τσόλο”

Published

on

Είναι πλέον επίσημο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι βασική διεκδικήτρια του φετινού πρωταθλήματος στην Ισπανία. Με τη νίκη της μέσα στο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ Μαδρίτης, δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να κλέψει το πρωτάθλημα από τις πανίσχυρες (σε κάθε επίπεδο) Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Φεύγοντας από το ξενοδοχείο με την αποστολή, λίγο πριν ανεβεί στο λεωφορείο της ομάδας, ο Ντιέγκο Σιμεόνε γλίστρησε στις σκάλες και παραλίγο να βρεθεί ξαπλωμένος φαρδύς πλατύς (και κοστουμαρισμένος) στο έδαφος, παρουσία των φωτογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων. Όμως ο Αργεντίνος κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία του και στάθηκε όρθιος. Όπως όρθιος στάθηκε και λίγη ώρα αργότερα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Εκεί όπου η Ατλέτικο Μαδρίτης, είχε να κερδίσει τη συμπολίτισα Ρεάλ, από το 1999.

Ο Σιμεόνε, έστησε την ομάδα του αριστοτεχνικά. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο, εκτός από το γκολ που σημείωσε, η Ατλέτικο είχε άλλες δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για να κλείσει το πρώτο 45λεπτο προηγούμενη ακόμα και με 0-3. Η τύχη όμως ήταν με τη Ρεάλ. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Η μεγάλη ομάδα μέσα στο γήπεδο ήταν η Ατλέτικο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντσελότι υποφέρει από τον “Τσόλο” όπως επίσης δε θα είναι και η πρώτη που θα χάσει ένα πρωτάθλημα εξαιτίας του, αν τελικά η Ατλέτικο πετύχει τη μεγάλη έκπληξη. Την περίοδο 1999-2000, ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν παίκτης τη Λάτσιο και ο Κάρλο Αντσελότι προπονητής της Γιουβέντους (όπου είχε παίκτη τη σημερινό συνεργάτη του, Ζινεντίν Ζιντάν). Βρέθηκαν αντίπαλοι στην έδρα της Γιούβε, πέντε αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. Με κεφαλιά του Σιμεόνε, η Λάτσιο νίκησε 1-0 και ξεκίνησε τη μεγάλη αντεπίθεση για να φτάσει τελικά να κλέψει το πρωτάθλημα από τη Γιουβέντους. Ο Αργεντίνος νυν προπονητής της Ατλέτικο, σκόραρε και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Λάτσιο και ήταν αυτός που της χάρισε το πρωτάθλημα και από τότε βρίσκεται στο πάνθεο των ειδώλων των Ρωμαίων.

Κάτι ανάλογο πάει να συμβεί και με την Ατλέτικο Μαδρίτης που φέτος έχει ξεκινήσει με το απόλυτο των επτά νικών σε επτά αναμετρήσεις. Από τις 23 Δεκέμβριου του 2011 που την ανέλαβε, κατάφερε να την αναμορφώσει και να φτάσει σε δύο χρόνια να έχει 63 νίκες, 19 ισοπαλίες και 16 ήττες έχοντας ήδη κερδίσει τρία κύπελλα. Την πρώτη του χρόνια, το Γιουρόπα Λιγκ (3-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο) και το Σούπερ Καπ (4-1 την Τσέλσι), ενώ το 2013 κέρδισε το κύπελλο Ισπανίας με αντίπαλο τη Ρεάλ (2-1).
Οι ροχιμπλάνκος σαν ομάδα, είναι αυτό που ήταν ο προπονητής της σαν παίκτης. Σκληροτράχηλος αλλά καλός τεχνίτης και δεν φοβόταν καμία έδρα. Την ίδια ακριβώς νοοτροπία έχουν αποκτήσει και οι παίκτης της Ατλέτικο, οι οποίοι χθες στο Μπερναμπέου έκαναν τους γκαλάκτικος της Ρεάλ να χάσουν τη λάμψη τους. Φυσικά, ήταν παραπάνω από εμφανής η απουσία του Οζίλ από το κέντρο. Ο Γερμανός ήταν ο παίκτης που έβγαζε τις κάθετες μπαλιές, οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν.

Φέτος ο Σιμεόνε έχει βάλει στόχο το πρωτάθλημα Ισπανίας αλλά και τη διάκριση στο Τσάμπιονς λιγκ. Όλα αυτά, έχοντας παραχωρήσει το μεγάλο αστέρι και σούπερ σκόρερ της ομάδας, Ρανταμέλ Φαλκάο στη Μονακό. Κανένα πρόβλημα για τον Σιμεόνε και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Βραζιλιάνος Ντιέγκο Κόστα, καλύπτει και με το παραπάνω το κενό του Φαλκάο. Ήδη στις πρώτες επτά αγωνιστικές, έχει σκοράρει οκτώ τέρματα και μόνο η Σοσιεδάδ του έχει ξεφύγει από τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει από την αρχή του πρωταθλήματος. Μάλιστα ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δήλωσε πως θα τον καλέσει στα δύο τελευταία παιχνίδια των φούριας ρόχας, για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος έχει ήδη δύο συμμετοχές με την εθνική της Βραζιλίας, όμως οι Ισπανοι προσπαθούν να τον πείσουν αλλά και να βρουν τον τρόπο να απαρνηθεί τη σελεσάο, προς δικό τους όφελος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/