Connect with us

STORY

Τα παιδιά του Πόποβιτς

Published

on

“Όποια πέτρα κι αν γυρίσεις, Έλληνα θα βρεις” λέει η λαϊκή ρήση. Στο ΝΒΑ ισχύει το ίδιο, αλλά όχι για τους Έλληνες. Για τον Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος έχει… σπείρει συνεργάτες του σε όλο το ΝΒΑ! Επτά προπονητές και πέντε τζένεραλ μάνατζερ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θήτευσαν δίπλα στον “Ποπ” τα περασμένα χρόνια!

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Μπρετ Μπράουν (Σίξερς)
Μετά από έξι χρόνια στο πλευρό του Γκρεγκ Πόποβιτς, ο Αυστραλός τεχνικός αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση των Σίξερς και να αναλάβει την ανοικοδόμηση της ομάδας από τη Φιλαδέλφια.

Μάικ Μπαντενχόλτζερ (Χοκς)
Επί 17 χρόνια ήταν το δεξί χέρι του “Ποπ” στους Σπερς. Φέτος είναι πρώτος προπονητής στους Χοκς της Ατλάντα, ξεκινώντας μια νέα καριέρα στην προπονητική.

Μάικ Μπράουν (Καβαλίερς)
Υπήρξε βοηθός και στενός συνεργάτης του Γκρεγκ Πόποβιτς από το 2003 έως το 2003. Ανέλαβε τους Καβαλίερς και τον Λεμπρόν Τζέιμς το 2004, ηττήθηκε από τον μέντορά του στους τελικούς του ΝΒΑ το 2007, πέρασε ανεπιτυχώς από τους Λέικερς πέρσι και επέστρεψε στους Καβαλίερς φέτος.

Τομ Τίμποντο (Μπουλς)
Υπήρξε άμεσος συνεργάτης του Πόποβιτς, όταν αυτός ήταν τζένεραλ μάνατζερ στους Σπερς, πριν αναλάβει ο ίδιος την τεχνική ηγεσία της ομάδας τα τελευταία 16 χρόνια!

Μάικ Ντ’ Αντόνι (Λέικερς)
Αγωνίστηκε για τον Πόποβιτς στους Σπερς το 1996 και διετέλεσε σκάουτερ της ομάδας του Σαν Αντόνιο την περίοδο 1999-00.

Ζαν Βον (Μάτζικ)
Έπαιξε για τον Πόποβιτς, κέρδισε πρωτάθλημα το 2007 με τους Σπερς, ήταν μέλος του τεχνικού τιμ και από πέρσι έχει αναλάβει τους Μάτζικ και την επιστροφή τους σε υψηλό επίπεδο.

Μόντι Ουίλιαμς (Πέλικανς)
Αγωνίστηκε για τον Πόποβιτς στους Σπερς την διετία 1996-98 και πλέον είναι πρώτος προπονητής στους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης.

ΤΖΕΝΕΡΑΛ ΜΑΝΑΤΖΕΡ
Σαμ Πρέστι (Θάντερ)
Πρώην άμεσος συνεργάτης του Πόποβιτς στους Σπερς, εδώ και κάποια χρόνια είναι το “αφεντικό” στην ομάδα από την Οκλαχόμα, κάνοντας τις επιλογές του Ντουράντ και του Γουέστμπρουκ.

Κέβιν Πρίτσαρντ (Πέισερς)
Ήταν σκάουτερ των Σπερς για χρόνια και πλέον απολαμβάνει θέση του τζένεραλ μάνατζερ στους Πέισερς, μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια.

Ρομπ Χένιγκαν (Μάτζικ)
Είναι ο νεότερος τζένεραλ μάνατζερ στο ΝΒΑ, είναι μόλις 31 ετών! Μετά το κολέγιο, εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στους Σπερς σε ρόλο βοηθού, εργάστηκε άλλα τέσσερα χρόνια στο πλευρό του Πρέστι (πρώην συνεργάτη του Πόποβιτς) στους Θάντερ και πέρσι ανέλαβε τους Μάτζικ!

Ντάνι Φέρι (Χοκς)
“Έκλεψε” τον επί 17 χρόνια βοηθό του Πόποβιτς, Μπαντενχόλτζερ για χάρη των Χοκς. Ο Φέρι έπαιξε στους Σπερς υπό τον Πόποβιτς, ήταν βοηθός του, ήταν μέλος της διοίκησης των Σπερς, έγινε τζένεραλ μάνατζερ στους Καβαλίερς και πλέον είναι στην Ατλάντα.

Ντελ Ντεμπς (Πέλινκς)
Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ εργάστηκε, όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παίκτης, για πέντε χρόνια στο πλευρό του Πόποβιτς από διάφορες θέσεις και τα τελευταία δύο χρόνια είναι τζένεραλ μάνατζερ στους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης.

* Το προπονητικό… δέντρο του Πόποβιτς δεν περιορίζεται μόνο σε πρώτους προπονητές και τζένεραλ μάνατζερ. Υπάρχουν δεκάδες ακόμα βοηθοί προπονητών, στατιστικολόγοι ή προπονητές και τζένεραλ μάνατζερ που είναι φέτος ανενεργοί.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/