Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τα προβλήματα του Φάρα

Published

on

Ο Μο Φάρα είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως σε όλα τα αθλήματα. Δεν είναι τυχαίο πως αυτός και ο Γιουσέιν Μπολτ έχουν τον ίδιο μάνατζερ. Ωστόσο όμως, παρά τη λάμψη ενός σούπερ σταρ, ο Φάρα διαθέτει και αρκετά προβλήματα. Οικογενειακά…

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Λονδίνο (Βρετανία) Μπορεί ο Μο Φάρα να κάνει υπερήφανους τους Βρετανούς με τις επιτυχίες του, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με την οικογένειά του και συγκεκριμένα με τα αδέλφιά του. Ο αδελφός του, Αχμέντ κινδυνεύει να απελαθεί από τη χώρα, καθώς μόλις βγήκε από τη φυλακή, μετά από τεσσεράμισι χρόνια που καταδικάστηκε για επίθεση με μαχαίρι το 2010. Τώρα και ο ετεροθαλής αδελφός του, Ομάρ φυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά που πιάστηκε για απόπειρα ληστείας.

Ίντσεον (Κορέα) Συνεχίζονται με τα αγωνίσματα της τέταρτης ημέρας οι ασιατικοί αγώνες με την Κίνα να κυριαρχεί κερδίζοντας τρεις από τους τέσσερις τελικούς.
Επίσης, σημειώθηκε ένα ρεκόρ αγώνων στις σειρές στα 400μ. εμπόδια από την Κέμι Αντεκόγια από το Μπαχρέιν με 55.09. Τα τρία χρυσά μετάλλια από τους Κινέζους, ουσιαστικά ήταν η επιβεβαίωση των φαβορί, αφού στα 110μ. εμπόδια επικράτησε ο Ξίε Βενγιούν σε 13.36 (+0,4), στο μήκος ο Λι Ζινζέ με 8.01μ.(-0,7) και στο επί κοντώ η Λι Λινγκ με 4.35μ., η οποία ισοφάρισε το ρεκόρ αγώνων. Στον τέταρτο τελικό, τη δισκοβολία ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Ιρανός Εσάν Χαλαντί με 65.11μ.

Γλασκώβη (Σκoτία) Ο θρυλικός Αιθίοπας Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ θα πάρει μέρος σε αγώνα δρόμου που διεξάγεται την Κυριακή.

Πράγα (Τσεχία) Πάνω από το 50% των διαθέσιμων εισιτηρίων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού του 2015 έχει πουληθεί. Το 90% για το απογευματινό πρόγραμμα και απομένουν μόνο 1.000 εισιτήρια για κάθε μέρα.

Λευκωσία (Κύπρος) Σε αγώνες η παγκόσμια πρωταθλήτρια του κλειστού στο τριπλούν, η Ρωσίδα Εκατερίνα Κόνεβα κέρδισε στο μήκος με άλμα στα 6.42μ. (+0,1). Ακόμη ξεχώρισαν η νίκη της Ουκρανής Χριστίνα Στούι στα 100μ. με 11.81 (+1,3), του Βίκτορ Κουζνέτσοφ στο τριπλούν με 16.29μ. (0,0), του Εσθονού Μάρτιν Κούπερ στο δίσκο με 57.26μ., του Τούρκου Φατίχ Άβαν στον ακοντισμό με 69.10μ. και της Λευκορωσίδας Αλίνα Τάλαϊ στα 100μ. εμπόδια με 13.61 (+2,0).

Γιοχάνεσμπουργκ (Ν. Αφρική) Ο ταλαντούχος Λούβο Μανιόνγκα άνοιξε νέο κεφάλαιο επιστρέφοντας στις προπονήσεις. Ο Νοτιοφρικανός αθλητής είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο εφήβων το 2010 στο μήκος, ενώ στο παγκόσμιο στη Νταεγού ήταν πέμπτος. Από τότε όμως εθίστηκε στα ναρκωτικά και μάλιστα, βρέθηκε και «ντοπέ» στα μεταμφεταμίνη και αποκλείστηκε για 18 μήνες, μέχρι τον Σπετέμβριο του 2013. Τώρα προσπαθεί να επανέλθει ο άλτης με ατομικό ρεκόρ 8.26μ.

Ζβέινμπρουκεν (Γερμανία) Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής Ράφαελ Χολντζέντε επιστρέφει στο Ζβέινμπρουκεν με προπονητή τον Αντρέι Τίβοντσικ. Τα προηγούμενα δύο χρόνια γυμνάζονταν στο Μόναχο υπό τις οδηγίς του Σόνσεϊ Τζόνσον.

Ίντσεον (Κορέα) Μετά τη νίκη του με 9.93 στους ασιατικούς αγώνες ο Φέμι Ογκουνόντε από το Κατάρ δήλωσε πώς μπορεί να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο το 2016. Ο πρώην Νιγηριανός σπρίντερ επέστρεψε φέτος στους αγώνες μετά τον αποκλεισμό του για χρήση της αναβολικής ουσίας, κλενμπουτερόλη, ενώ προπονείται μόνος του.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/