Connect with us

OLYMPICS

Τα πρώτα Τζόρντανς

Published

on

Όσοι πιστοί του Μάικλ Τζόρνταν και κυρίως των πατούμενων του, σπεύσατε. Όπως ανακοινώθηκε, το ζευγάρι των λευκών παπουτσιών που ο «Air» φόρεσε στον νικηφόρο τελικό της καλαθοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες κόντρα στην Ισπανία, βγαίνει σε δημοπρασία τον ερχόμενο μήνα, με τιμή έναρξης τα 3.865 ευρώ.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Μπορεί να μην ήταν Nike, αφού η συμφωνία του Μάικ με τον αθλητικό κολοσσό υπεγράφη λίγους μήνες μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο τα υπογεγραμμένα πάνινα σνίκερς που φόρεσε στον τελικό του θρυλικού «Φόρουμ» (ιστορικής έδρας των Λος Άντζελες Λέικερς) ο Τζόρνταν αναμένεται να κλέψουν την παράσταση στη δημοπρασία του οίκου Γκρέι Φλάνελ που θα λάβει χώρα κάποια στιγμή στα τέλη Οκτωβρίου. Έτσι όπως και τα πιο πρόσφατα μοντέλα Τζόρντανς δεν φέρουν το σήμα της Nike, αλλά εκείνο του «Jumpman23» (του κλασικού σήματος που απεικονίζει τον αθλητή εν ώρα… πτήσης), έτσι και από τα πρώτα απουσιάζει το διάσημο σήμα της νίκης «swoosh», αφού το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει στην εταιρεία Converse!

Τα ιστορικά παπούτσια ανήκουν σε ένα ballboy, που για ευνόητους λόγους προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, στο οποίο ο Τζόρνταν είχε χαρίσει τα παπούτσια και μάλιστα με αυτόγραφο, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του οίκου δημοπρασιών, Μάικλ Ράσεκ, βάσει φωτογραφιών εκείνης της ημέρας από τα αποδυτήρια που απαθανάτισαν το γεγονός. Πάντως η τιμή έναρξης των περίπου 4.000 ευρώ αναμένεται να ξεπεραστεί κατά πολύ, αφού ο ίδιος οίκος είχε διαχειριστεί τη δημοπρασία και ενός άλλου ζευγαριού αθλητικών παπουτσιών του Τζόρνταν, εκείνων από το περίφημο «παιχνίδι της γρίπης» (Flu Game) κόντρα στη Γιούτα Τζαζ στους τελικούς του ΝΒΑ το 1997, τα οποία είχαν εκπλειστηριαστεί τον περασμένο Δεκέμβριο για το ποσό των 80.959 ευρώ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/