Connect with us

STORY

Τελικό με τους «πελάτες»

Published

on

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης στη Βουδαπέστη ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ με τον τελικό των ανδρών ανάμεσα στην Ουγγαρία και τη Σερβία (21.30) , στον οποίο οι διοργανωτές θέλουν να κάνουν εντυπωσιακό φινάλε με χρυσό. Απέναντί τους πάντως βρίσκουν καλούς «πελάτες».

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί πολλές φορές σε τελικού και από τα χρόνια της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας μέχρι σήμερα, οι Μαγυάροι έχουν πανηγυρίσει σπουδαίες νίκες και χρυσά μετάλλια σε πολλές διοργανώσεις. Μοναδική εξαίρεση που οι Σέρβοι πανηγύρισαν ήταν ι διετία 2005 και 2006, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι και το Παγκόσμιο στο Μόντρεαλ. Στον Καναδά ήταν και η τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε τελικό.

Πριν από αυτή τη διετία η Ουγγαρία νίκησε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και στο ευρωπαϊκό της Σεβίλλης το 1997. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις τους σε τελικού χρονολογούνται πολύ πίσω, πριν την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ούγγροι επί των Γιουγκλοσλάβων στους Ολυμπιακούς του Ελσίνκι το 1952, της Μελβούρνης το 1956 και του Τόκιο το 1964 και στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 1954 στο Τορίνο, του 195 στη Βουδαπέστη και του 1977 στο Γιονκόπινγκ της Σουηδίας.
Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν φυσικά στη φετινή διοργάνωση και τη φάση των ομίλων, όπου οι Ούγγροι νίκησαν με 8-6.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/