Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τεστ πριν τη Σμύρνη

Published

on

Το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής στο Καζάν θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο αγώνες αρχίζουν την Παρασκευή και ολοκληρώνονται την Κυριακή.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Αυτό θα είναι το τελευταίο τεστ ενόψει της σπουδαιότερης φετινής διοργάνωσης του αθλήματος, που θα φιλοξενηθεί από τις 22 ως τις 28 Σεπτεμβρίου στη Σμύρνη. Στο Καζάν της Ρωσίας ταξίδεψε η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ, αποτελούμενη από τις Ελένη Δόικα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη, Στεφανία Μήτσανα και οι Βαρβάρα Φίλιου με την Κορίνα Αλευρογιάννη, που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο ατομικό. Τις αθλήτριες συνοδεύουν η προπονήτρια του ανσάμπλ Τζένη Παπαδοπούλου, η προπονήτρια του ατομικού Αλίγια Γκαράγεβα, καθώς και οι διεθνείς κριτές Σοφία Μπούρα, Χρύσα Γεωργακάκη.

Πρώτες θα αγωνιστούν στη ρωσική πόλη την Παρασκευή οι Φίλιου και η Αλευρογιάννη στα δύο πρώτα όργανα του ατομικού, το στεφάνι και την μπάλα, το Σάββατο θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στα άλλα δύο όργανα του ατομικού, τις κορύνες και την κορδέλα, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει ο σύνθετος αγώνας του ανσάμπλ, με την ελληνική ομάδα να αγωνίζεται διαδοχικά στις 10 κορύνες και στις 3 μπάλες / 2 κορδέλες.
Την Κυριακή είναι προγραμματισμένοι οι τελικοί οργάνων τόσο στο ανσάμπλ όσο και στο ατομικό, στους οποίους συμμετέχουν οι οχτώ καλύτεροι των προκριματικών.

«Ο στόχος μας στο Καζάν, συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα που δώσαμε πριν από ένα μήνα στην Σόφια, θα είναι να ‘βγάλουμε’ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το τελευταίο διάστημα δουλέψαμε πάνω στην εικόνα μας, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά στο ταπί. Παράλληλα, βέβαια, θα προσπαθήσουμε να εκτελέσουμε τα προγράμματά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποφεύγοντας τις πτώσεις και τα λάθη. Συνολικά 15 ομάδες θα αγωνιστούν στο Καζάν, όλες οι μεγάλες δυνάμεις θα είναι εκεί και θα πρόκειται για ένα σημαντικό τεστ ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος», υπογράμμισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ, Τζένη Παπαδοπούλου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/