Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Την «υιοθέτησαν» Τούρκοι!

Published

on

Αφού η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία δεν μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές μας, αυτοί αναζητούν βοήθεια απ’ όπου κι αν προέρχεται , ακόμα και από την Τουρκία όπως συμβαίνει με την Τζέλη Σκαρλάτου. Ο αθλητισμός άλλωστε ενώνει.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Την αδυναμία της ελληνικής πολιτείας και της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας να βοηθήσει τους αθλητές μας να κάνουν αξιοπρεπώς την προετοιμασία τους στη φετινή Προολυμπιακή χρονιά, οι ίδιοι αναζητούν οποιονδήποτε τρόπο για να την καλύψουν από μόνοι τους. Το να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους έχει γίνει συνήθεια αλλά οι οικονομικές τους δυνατότητες δεν είναι τέτοιες που τους επιτρέπουν να καλύπτουν όλα τα έξοδά τους. Η Τζέλη Σκαρλάτου για παράδειγμα που συμμετέχει στο κύπελλο «Princesa Sofia» στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα ουσιαστικά «υιοθετήθηκε» από την τουρκική εθνική ομάδα.
«Εδώ έχω έρθει ως συνήθως με δικά μου έξοδα και χωρίς προπονητή και συνοδεία στο νερό. Ευτυχώς με υιοθέτησε η εθνική ομάδα της Τουρκίας και είχα τη βοήθεια του Τούρκου προπονητή στο νερό. Να είναι καλά ο άνθρωπος αλλιώς ακόμα μέσα θα ήμουν και θα πνιγόμουν», τόνισε στο Sportsfeed η Ελληνίδα ιστιοπλόος των RS:X, που δεν κατάφερε να τερματίσει σήμερα στην πρεμιέρα των αγώνων: «Επικρατούσαν τρελές συνθήκες. Από 0-30 μίλια, μεγάλες αλλαγές και στη διεύθυνση του ανέμου». Εξηγώντας τι εννοεί όταν μιλάει για υιοθεσία πρόσθεσε: «Έχω την προπονητική τους υποστήριξη στο νερό και κυρίως τη χρήση φουσκωτού. Αφήνω εκεί μια τσάντα με ηλεκτρολύτες, μπανάνες και αντιανεμικό μπουφάν και πριν και μετά την κούρσα έχω πρόσβαση σε αυτά. Και ανταλλάσσεις και καμιά κουβέντα. Αλλιώς φαντάσου τρεις ως πέντε ώρες στο έλεος των συνθηκών. Έτσι ήμουν όλη τη χρονιά πέρσι. Πολύ σκληρό και μοναχικό στους αγώνες».
Η βοήθεια των Τούρκων βέβαια δεν είναι χωρίς αντάλλαγμα. «Το αντάλλαγμα είναι να κάνω καμπ μαζί τους. Θα είμαι ο ‘λαγός’ τους. Βλέπεις δεν έχουν ακόμα υψηλό επίπεδο οι Τουρκάλες στα RS:X. Τις βοηθάω και εδώ πριν την κούρσα και κανονίζουμε κάτι για το μέλλον. Ουσιαστικά ανταλλάσεις τεχνογνωσία με υποστήριξη και φουσκωτό στο νερό». Η επικοινωνία για τη συνεργασία αυτή έγινε την παραμονή της άφιξης της Σκαρλάτου στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι Τούρκοι που ρίχνουν πολλά λεφτά στον αθλητισμό τους γενικότερα, πήγαν στην ισπανική πόλη μία εβδομάδα πριν και έκαναν προπονήσεις εκεί για να εξοικειωθούν με τον αγωνιστικό στίβο…
10983240_656149907844977_6130495716694981080_n

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/