Connect with us

ΠΑΛΗ

Τι να του πει η πτώχευση;

Published

on

Ο Αμερικανός θρύλος της ελληνορωμαϊκής πάλης, Ρούλον Γκάρντνερ πτώχευσε και βγάζει στο σφυρί όλα τα αναμνηστικά από τη μεγάλη καριέρα του. Παρόλα αυτά δεν σκοτίζεται…

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Τα χρέη του Γκάρντνερ φτάνουν τα 3,9 εκατομμύρια δολάρια και με τη δημοπρασία, που θα γίνει το Σάββατο στο Σολτ Λέικ Σίτι, ο βετεράνος παλαιστής ευελπιστεί να καλυφθεί ένα σημαντικό ποσό. Μεταξύ των αναμνηστικών του περιλαμβάνονται δώρα από διάσημους αθλητές, όπως ο Καρλ Μαλόουν, μία τεράστια συλλογή μαχαιριών και μετάλλια. Όχι όμως τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια της καριέρας του, τα οποία ο Γκάρντνερ τα πούλησε πέρσι.

«Η χρεοκοπία είναι κάτι δύσκολο, όμως στο τέλος αυτής της περιπέτειας μου μένει μία υπέροχη σύζυγος και μία ευκαιρία για να ξεκινήσω και πάλι τη ζωή μου», δήλωσε ο 43χρονος που πλέον εργάζεται σε μια εταιρία ιατρικών ειδών. Πράγματι, για τον Ρούλον Γκάρντνερ η χρεοκοπία μπορεί να θεωρηθεί μία απλή περιπέτεια.

Ξεγέλασε το θάνατο
Ο Γκάρντνερ συγκλόνισε το χώρο της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000. Εκεί στον τελικό των 120 κιλών της ελληνορωμαϊκής, πέτυχε το ακατόρθωτο νικώντας τον επί 13 χρόνια αήττητο Αλεξάντερ Καρέλιν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Όταν τον ρώτησαν για το μυστικό της επιτυχίες του αποκάλυψε ότι αρχικά προπονούταν σπρώχνοντας αγελάδες στη φάρμα του στο Γουαιόμινγκ.

Τα απίστευτα της ζωής του Αμερικανού, όμως, έγιναν μακριά από τα ταπί της πάλης. Σε ηλικία επτά ετών παίζοντας με το τόξο του πατέρα του κάρφωσε ένα βέλος στην κοιλιά του. Το 2002 είχε ατύχημα με το σνοουμομπίλ και έπεσε μέσα σε μία παγωμένη λίμνη. Από τα κρυοπαγήματα έχασε ένα δάχτυλο ποδιού, το οποίο όμως φύλαξε σε ειδικό βάζο στο ψυγείο του για να του θυμίζει την περιπέτειά του.

Με εννιά δάχτυλα στα πόδια, το 2004 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και δήλωσε ότι αποχωρεί από τη δράση. Λίγους μήνες αργότερα είχε σοβαρό ατύχημα όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο. Βγαίνοντας από τα συντρίμμια ο Αμερικανός παραπονέθηκε ότι πονάει στη φτέρνα του.

Μετά το σνοουμομπίλ και τη μοτοσικλέτα, ο Γκάρντνερ αποφάσισε να ασχοληθεί με αεροπλάνα. Έτσι, το 2007 το αεροσκάφος του, στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και δύο φίλοι του, έπεσε σε μία παγωμένη λίμνη, στον κόλπο της Καλής Ελπίδας κοντά στη Γιούτα.

Μετά απ’ όλα αυτά ο θηριώδης Αμερικανός αποφάσισε ότι το πλέον ανώδυνο πράγμα που μπορεί να κάνει στη ζωή του είναι να παλεύει. Για να γίνει αυτό έπρεπε να χάσει πολύ βάρος. Πήρε μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου έχασε περισσότερα από 50 κιλά, όμως, στάθηκε… άτυχος. Στη ζύγιση για τα αμερικάνικα τράιαλς το βάρος του ξεπερνούσε κατά 2,5 κιλά το επιτρεπόμενο βάρος των 120 κιλών και δεν του επετράπη να συμμετάσχει και να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου .

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/