Connect with us

INTERVIEW

Του χρόνου το χρυσό

Published

on

Η αργυρή πρωταθλήτρια κόσμου στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, Κατερίνα Νικολαϊδου, μιλάει από το καταπράσινο Άμστερνταμ για το δεύτερο συνεχόμενο ασημένιο μετάλλιό της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το περσινό στη Νότια Κορέα, για τη Βελγίδα αντίπαλό της που την κέρδισε στο νήμα, και αφήνει υπόσχεση για το χρυσό που εξακολουθεί να της διαφεύγει…

συνέντευξη Νίκος Κούδας
[email protected]
follow me @nkoudas

Κατερίνα, τα θερμά μου συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά!
Ευχαριστώ πολύ!

Πώς αισθάνεσαι; Αργυρό μετάλλιο πέρυσι στην Κορέα, αργυρό και φέτος στην Ολλανδία. Δικαίωση και επιβεβαίωση για’ σένα;
Είμαι πολύ χαρούμενη! Πέρυσι έχασα το χρυσό για τρία δευτερόλεπτα, φέτος για μόλις 40 κλάσματα του δευτερολέπτου! Κάθε χρονιά είμαι και πιο κοντά. Ελπίζω του χρόνου να το κατακτήσω. Πάντως βλέπω ότι κάθε χρονιά έχει ολοένα και περισσότερο ανταγωνισμό, οπότε όταν σε κάθε αγώνα είσαι στο βάθρο, τότε ναι, είναι δικαίωση για την προσπάθεια που έχεις κάνει όλη τη χρονιά!

Αρκεί να σου πω ότι η μικρή μου αδερφή, με την οποία βλέπαμε μαζί τον τελικό στην τηλεόραση, απογοητεύτηκε στην αρχή που έμεινες πίσω και της λέω: «Μη στεναχωριέσαι, θα ανέβει στα επόμενα μέτρα, πάντα έτσι κάνει».
(Γέλια) Δεν είναι τακτική πάντως να μένω πίσω, απλά έτσι μου βγαίνει η κάθε κούρσα.

Πάντως σου βγαίνει σε καλό αυτό, γιατί η Γερμανίδα η Πλες, που προπορευόταν στην αρχή, μετά τα 1000μ. δεν άντεξε…
Ναι, ισχύει αυτό!

Πώς το πανηγυρίσατε;
Ήρεμα μπορώ να πω από τη μεριά μου! Στην Ελλάδα όμως, στο σπίτι μου, είχαμε περισσότερους πανηγυρισμούς και κλάματα απο τη χαρά τους!

Πάντως η Πέλεμαν, η Βελγίδα, έμοιαζε να μην το πιστεύει που σε κέρδισε.
Ναι, η συγκεκριμένη αθλήτρια δεν με έχει περάσει ποτέ! Αλλά χθες έπαιξε μεγάλο ρόλο ο καιρός, γιατί όπως είδες είχε λίγο κύμα.

Την περίμενες αλήθεια; Είχε πάντως την καλύτερη επίδοση από όλες σας στα ημιτελικά…
Μας άλλαξαν τελευταία στιγμή τις διαδρομές, για να μην αδικηθεί καμιά μας, επειδή προχθες η Πέλεμαν είχε κερδίσει τον άλλο ημιτελικό, και έτσι την έβαλαν δίκαια σε καλύτερη διαδρομή.

Και τώρα τι έχει το πρόγραμμα; Διακοπές ή πάλι προπόνηση;
Τώρα θα καθήσω 10 μέρες στην Ολλανδία για διακοπές, αλλά όταν λέω διακοπές δεν εννοώ ότι θα σταματήσω την προπόνηση! Απλά θα κάνω εναλλακτική, δηλαδή τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμπι.

Ο καιρός βελτιώθηκε τουλάχιστον;
Απλά δε βρέχει, όμως η θερμοκρασία είναι πάλι χαμηλή…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/