Connect with us

STORY

Το Άργος των γηπέδων

Published

on

Το δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού την Τρίτη 7 Οκτωβρίου γεννούσε προσδοκίες. Δημιουργούσε χαμόγελα.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αξιοποιείται το εργαλείο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή αθλητικών υποδομών, ύστερα από την σχετική εντολή του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ, και σε συνεργασία με την ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας», ανέφεραν οι συνεργάτες του Γιάννη Ανδριανού στο δελτίο Τύπου. Στη συνέχεια μάς ενημέρωσαν ότι ο υφυπουργός αθλητισμού υπέγραψε την προκήρυξη για τη δημοπράτηση 6 ανοιχτών κολυμβητηρίων και 5 κλειστών γυμναστηρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με συνοπτικές διαδικασίες ώστε τα έργα να αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του 2015 για να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης διετίας.

Τα ανοιχτά κολυμβητήρια θα κατασκευαστούν στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στην Ηγουμενίτσα, στον Ασπρόπυργο και στη Θήβα. Όσο για τα κλειστά γυμναστήρια, η Κσστοριά έχει και εδώ την τιμητική της. Από εκεί και πέρα προβλέπεται να αποκτήσουν κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις η Σαμοθράκη, τα Οινόφυτα, ο δήμος Σικυωνίων και το… Άργος. Ναι, η πατρίδα του Γιάννη Ανδριανού.

Φυσικά και δεν υπονοούμε κάτι. Απλά μας προκάλεσε εντύπωση το γεγονός και αναζητήσαμε στα τοπογραφικά της Αργολίδας να δούμε τις ανάγκες του νομού σε κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις. Βρήκαμε, λοιπόν, ότι υπάρχει ένα κλειστό γυμναστήριο στο Άργος με χωρητικότητα μόλις 500 άτομα. Περιορισμένος αριθμός θεατών για μία πόλη που διαθέτει την πρωταθλήτρια Ελλάδας στο χάντμπολ. Επειδή, όμως, ρωτώντας πας στην πόλη, εμείς το ψάξαμε λίγο.

«Μα, δεν παίζει σε μας ο Διομήδης. Στη Νέα Κίο δίνει τους αγώνες του». Άρα, άλλο ένα κλειστό γυμναστήριο με παρόμοια χωρητικότητα. Ικανό να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου για το χάντμπολ.
Επίσης υπάρχει κλειστό γυμναστήριο και στο Ναύπλιο. «Πλήρως εξοπλισμένο για την υποστήριξη των αθλημάτων του μπάσκετ, του βόλεϊ και του χάντμπολ», όπως ανέφερε η ιστοσελίδα του δήμου Ναυπλιέων.
Υπάρχει, όμως, και η Αγία Τριάδα. Ή όπως λεγόταν παλαιότερα ο «Μέρμπακας». Απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 6 από το Άργος.

Μεταφέρω αυτούσια την αναφορά από την ιστοσελίδα του δήμου Ναυπλιέων. Έτσι, για να… παραμυθιάσω διάφορους. «Σε ό, τι αφορά τον τομέα του αθλητισμού να επισημανθεί ότι στην Αγ. Τριάδα σήμερα (2011) λειτουργεί ήδη ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και πολύ σύντομα θα παραδοθεί στο κοινό ένα υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο». Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με διάφορους ανθρώπους στην Αργολίδα, μού είπαν ότι στο συγκεκριμένο κλειστό αγωνίστηκε για μία χρονιά ο Διομήδης. Αλλά στη συνέχεια το κλειστό εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του παρά το γεγονός ότι η χωρητικότητά του έφτανα στα 900 άτομα. Ίσως διότι χρειάζεται άλλη μία κλειστή αθλητική εγκατάσταση ο νομός Αργολίδας. Εδώ που τα λέμε, ένα γυμναστήριο ανά 20.000 κατοίκους δεν είναι δα και πολυτέλεια. Πέρα, βέβαια, από το γεγονός ότι στο νέο πρότζεκτ θα συμμετάσχει και ο ιδιωτικός φορέας, ενώ θα ικανοποιηθούν και οι αυξημένες ανάγκες του Διομήδη… Άρα, ας μην παραμυθιάζονται οι διάφοροι εγκάθετοι ότι ο Ανδριανός βλέπει με διαφορετικό μάτι την εκλογική περιφέρειά του…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/