Connect with us

EDITORIAL

Το δέντρο ή το δάσος;

Published

on

Η αποθέωση για την απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και η γκρίνια για την κατάρρευση στο δεύτερο εναλλάσσονται στον Ολυμπιακό με ταχύτητα που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Εκείνοι που καταφέρνουν και αλλάζουν τα πλάνα με ασύλληπτο ρυθμό.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η… χαρμολύπη, όμως, απειλεί να αποπροσανατολίσει τους ερυθρόλευκους. Να τους στρέψει ολοκληρωτικά προς το δέντρο. Αν κάνουν… focus οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στην απόδοση του πρώτου ημιχρόνου, θα βρεθούν σύντομα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Διότι κάθε αγώνας διαρκεί 90 λεπτά. Όχι 45′ ή 50′. Ούτε κερδίζει κάποιος στο ποδόσφαιρο από τις εντυπώσεις.
Αισθάνθηκε υπερήφανος ο Βαγγέλης Μαρινάκης όταν του είπε πριν από δύο χρόνια ο Αρσέν Βενγκέρ ότι ο Ολυμπιακός πίεσε την Άρσεναλ, μέσα στο Emirates περισσότερο και από την Μπαρτσελόνα. Αλλά εκείνο που μέτρησε για τον πρόεδρο των πρωταθλητών ήταν η βελτίωση της ομάδας στο επόμενο ματς, με αντίπαλο την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αλλά και η αύξηση του χρόνου επιβολής απέναντι σε μία ομάδα, η οποία φημιζόταν ήδη για την εντυπωσιακή ταχύτητά της, για την κυκλοφορία της μπάλας και για τους δαίμονες που διέθετε από τη μέση και μπροστά…

Το ίδιο οφείλουν να περιμένουν οι ερυθρόλευκοι και στην εφετινή σεζόν. Να περιμένουν το ματς με την Άντερλεχτ για να δουν την απαραίτητη βελτίωση, απόρροια της δουλειάς στις προπονήσεις και την αφομοίωση των νέων παικτών στην ομάδα. Να δουν τον χρόνο επιθετικής πρωτοβουλίας να αυξάνεται στα 60′ ή και στα 65′ λεπτά. Να δουν τα στημένα των αντιπάλων να εξουδετερώνονται εύκολα από τις σωστές τοποθετήσεις των αμυντικών και του Ρομπέρτο. Να δουν τις κάθετες πάσες και τις συνεργασίες να ξεδιπλώνονται και πάνω στο σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ, όχι μόνο στην ελληνική Σούπερ Λίγκα.

Αν μείνουν, όμως, οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ημίχρονο, ούτε τα λάθη τους θα βελτιώσουν, ούτε νέα στοιχεία θα προσθέσουν στο παιχνίδι τους, ούτε την 3η θέση θα διεκδικήσουν. Ο επικέντρωση στο δάσος αποτελεί ζωτική σημασία για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον Μίτσελ. Ιδού, λοιπόν, το δέντρο, ιδού και το δάσος. Διαλέγουν και παίρνουν οι ερυθρόλευκοι. Αλλά ας το κάνουν άμεσα! Πριν τους προλάβει η εναλλαγή των σκέψεων και των συναισθημάτων που πέφτουν με την ταχύτητα των πλάνων σε μία καταιγιστική ταινία δράσης..

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/