Connect with us

MONEY

Το θαύμα της Ντόρτμουντ

Published

on

Από τα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής σε ρεκόρ εσόδων μέσα σε οκτώ χρόνια. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ αποτελεί το οικονομικό θαύμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

To 2005, η Ντόρτμουντ έφτασε ένα βήμα πριν από την καταστροφή και χρειάστηκε να πάρει δάνειο από τη μισητή Μπάγερν Μονάχου, ύψους 2.000.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπισει τα προβλήματα ρευστότητας που είχε τότε.
Σχεδόν οκτώ χρόνια αργότερα, τα οικονομικά προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν με τη Ντόρτμουντ να κάνει ρεκόρ κέρδους όλων των εποχών. Κατά την περίοδο 2012-13, η φιναλίστ του Τσάμπιονς λιγκ, έφτασε το ποσό των 53,3 εκατομμυρίων ευρώ, καθαρού κέρδους. Μεγάλο ρόλο φυσικά στην αύξηση έπαιξαν και οι πωλήσεις πρωτοκλασσάτων ποδοσφαιριστών, όπως άλλωστε το αναφέρει και στην ανακοίνωση της η Ντόρτμουντ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν οι Γερμανοί στη δημοσιότητα, τα έσοδα της ομάδας για την περασμένη σεζόν, έφτασαν τα 305 εκατομμύρια ευρώ (215,2 τη σεζον 2011-12), με το κέρδος προ φόρων στα 61,5 εκατομμύρια ευρώ (36,6 τη σεζόν 2011-12).
Να σημειωθεί πως η Ντόρτμουντ, είναι η μοναδική ομάδα της μπουντεσλίγκα, της οποίας η μετοχή βρισκεται στο χρηματιστήριο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/