Connect with us

STORY

Το κρυφτό του Ζντοβτς

Published

on

Η Εθνική είχε αποκλειστεί κι άρχισαν οι… βόλτες στη Λουμπλιάνα ώσπου να έρθει η ώρα της αναχώρησης για την Ελλάδα. Στις περίφημες τρεις γέφυρες της πρωτεύουσας της Σλοβενίας σουλάτζαρε όλο το Ευρωμπάσκετ, όλες τις ώρες.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Ο Τάρλατς και ο Μποντίρογκα έπιναν τον καφέ τους, ο Βολκόφ ένα στενό πιο πάνω με σκιά το κάστρο της Λουμπλιάνα απολάμβανε το φαγητό του, οι παίκτες του Βελγίου δοκίμαζαν ναργιλέ και οι Έλληνες ως άλλος Σπύρος Παπαδόπουλος στους Απαράδεκτους μονολογούσαν: “Τι έγινε ρε παιδιά;”.

Σε μια από τις πιο γραφικές γωνιές της Λουμπλιάνας εθεάθη και το “ξανθό σκυλί”. Ο Γιουρένκο! Σε πολύ καλή κατάσταση, “στεγνός” έπινε τον καφέ του. Ο Ζντοβτς λατρεύεται στη Σλοβενία. Λέγεται (και είναι αληθές…) πως ο Ζντοβτς δεν πήγε στον πρώτο αγώνα της Σλοβενίας στη Λουμπλιάνα, κόντρα στην Ιταλία για να μην γίνει ορατός και αρχίσει όλη η Stozice Arena να φωνάζει το όνομά του, πικάροντας τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς! Ο Μπόζα δεν είχε “κερδίσει” τους Σλοβένους μέχρι εκείνο το ματς, όμως ο Ζντοβτς έχει σαν πατέρα τον Σέρβο τεχνικό και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προξενήσει μια τέτοια ζημιά, γι’ αυτό και το ματς της Ελλάδας το παρακολούθησε από σουίτα σχεδόν… ιγκόγκνιτο!

Το “ξανθό σκυλί” δεν έχει ομάδα αυτόν τον καιρό, πριν από μερικές μέρες έλυσε και τυπικά το συμβόλαιό του με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και αναζητά τον επόμενο σταθμό στην προπονητική του καριέρα. Ρώτησε για τον Λευτέρη Κακιούση, ήθελε να μάθει νέα του, για την Θεσσαλονίκη, για τον Ηρακλή, αλλά με μια στενοχώρια, γιατί η ομάδα που μεγαλούργησε ακόμα δεν έχει επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Μια άλλη του “αγάπη”, η Ολίμπια Λουμπλιάνας έχει επίσης προβλήματα οικονομικά και ουσιαστικά “φυτοζωεί”. Χρήματα γενικώς δεν υπάρχουν και όπως εύστοχα είπε χρήματα πλέον δίνουν μόνο οι Κινέζοι!
Για το Ευρωμπάσκετ; “Πρέπει πλέον στις ομάδες να παίζουν αυτοί που θέλουν. Όποιοι κι αν είναι αυτοί. Να φύγει το πρέπει. Δεν πρέπει να υπάρχει πρέπει, αλλά ποιοι θέλουν να παίζουν”, ενώ έκανε και μία διαπίστωση που θα πρέπει να είναι σύμβουλος για το επόμενο Ευρωμπάσκετ: “Οι ομάδες που χτίζουν χαρακτήρα στη διάρκεια του τουρνουά, είναι αυτές που προχωρούν. Ακόμα κι αν δεν είναι οι καλύτερες, οι πιο ποιοτικές. Δείτε την Σερβία, την Κροατία ή την Σλοβενία”. Ας πει κανείς ότι έχει άδικο…
Αυτά είπε ο Ζντοβτς και έφυγε με το ποδήλατό του για να πάει τον μικρό του γιο σινεμά!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/